--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 09 24 та тижня

20:11, 15 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне про підсумки дня та цього тижня

- Закінчується вже 935-й день повномасштабної війни. Щодо подій на фронті, то оперативна обстановка на нашому напрямку залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Генштабу, за минулу добу втрати ворога склали: 1170 окупантів, 6 танків, 20 ББМ, 23 артсистеми, 1 засіб ППО та 53 автомобілі.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вдень атакував з артилерії та дронів-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Постраждали двоє людей, це чоловіки 48 і 86 років. Загалом постраждали шість приватних будинків, господарські споруди, газогін та ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак на жаль зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
-  Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Лише за останні дні на території Широківської та Зеленодольської громади – це Криворізький район – було виявлено та знищено 2 бойові елементи від РСЗВ “Ураган”, сучасну бойову частину від «шахеда» та осколочну міну. Ще раз прошу всіх – дотримуйтесь крайньої обережності. У разі виявлення підозрілих предметів, у жодному разі не чіпайте їх, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу, ситуація в місті знаходиться під контролем, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Продовжуємо вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. В середу я опублікував традиційний звіт - в серпні нашим військовим частинам під керівництвом Ради оборони міста надано допомогу на суму понад 34 млн 814 тис. грн. Це кошти міського бюджету - понад 33 млн 046 тис грн, та приватні кошти - понад 1 млн 768 тис. грн, спрямовані нами через Фонд «Набат Кривбас».
 
У тому числі, для наших військових нами поставлено у серпні: 203 квадрокоптери (всього з початку війни 1 530квадрокоптерів), 260 FPV дронів (всього з початку війни 2 430 FPV дронів), 128 од. тепловізорів, тепловізійних прицілів, іншої оптики (всього з початку війни – 2 191 од), 701 од. спорядження та комплектуючих для тренувань (всього з початку війни – 8 509 од), 15 генераторів (всього з початку війни - 722 од.), 25 од. зарядних станцій та сонячних панелей (всього з початку війни 896 од.), 2 комплекти "Старлінк", 3 ноутбуки (всього з початку війни комп'ютерів, ноутбуків, МФУ - 1 312 од.) та багато іншого.
 
Таким чином, станом на 1 вересня під керівництвом Ради оборони міста надана пряма допомога нашим військовим  на суму 2 млрд. 377 млн. грн. З них 1 млрд 671 млн грн – це бюджет міста. А 706 млн грн – це приватні кошти, спрямовані нами через Фонд «Набат Кривбас». Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота триває.
 
- У понеділок почалася вже четверта цього року «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста тим родинам криворіжців, хто найбільше цього потребує. У цю "хвилю" ще 25 тисяч сімей отримають набори. Усі 25 стаціонарних пунктів видачі у всіх районах міста працюють, а маломобільним людям набори доставляють додому працівники соціальних служб. Про те, яким категоріям будуть видаватися набори, графіки роботи, адреси та телефони пунктів видачі можна переглянути на офіційному сайті міськвиконкому або уточнити по міській гарячій лінії 15-20.Вже видано 15 482 наборів, а з початку війни криворіжці отримали вже майже 710 тисяч безкоштовних продуктових наборів від міста. І така допомога буде продовжена.

- Також у понеділок дали старт новому навчальному сезону у нашому криворізькому "Університеті третього віку". Проєкт, започаткований Костянтином Павловим, за підтримки нашого Фонду «Українська Перспектива» набирає обертів та все більшої популярності серед «золотого» покоління криворіжців. Вже понад 2 тис. мешканців «золотого» віку пройшли навчання та отримали дипломи. Цього року у другому семестрі ми пішли на зустріч численним проханням та збільшили кількість студентів: з 400 у першому семестрі до 440 - зараз.

Дуже важливо, що у нашому місті-фортеці у сьогоднішній надскладній ситуації працюють всі осередки культурного, творчого, спортивного життя. Місто не виживає, а живе. Ми й надалі, незважаючи на труднощі, будемо продовжувати соціальні проєкти, які потрібні людям. Наша спільна мета - працювати на Перемогу, робити Кривий Ріг прогресивним європейським містом, в якому ветерани – люди активні, затребувані і сучасні.
 
- Розширимо співпрацю з нашими міжнародними партнерами, зокрема з Чехією. Зустрівся з керівництвом найбільшої чеської гуманітарної організації «Людина в біді» (People inNeed). Анна Дуда, Голова місії People in Need в Україні, зазначила, що ефективність співпраці з Кривим Рогом є основою довіри до міста та розширення наших спільних проєктів.
 
За підтримки міжнародних донорів, People in Need надає будівельні матеріали для ліквідації наслідків ворожих ударів, допомагала облаштовувати місця компактного проживання для ВПО, підтримувала обладнанням водоканал та інше. Всі напрямки – від підтримки відновлення зруйнованої через обстріли інфраструктури до розвитку освіти будуть продовжені. Також будуть впроваджені проєкти із грантової підтримки підприємців, децентралізації енергопостачання за рахунок впровадження «зелених технологій» та когенерації, модернізація КП «Кривбасводоканал» та інші проекти. Об’єднуємо всіх, хто готовий допомагати Кривому Рогу.
 
- Продовжуємо реалізовувати у Кривому Розі нову ветеранську політику – політику Героїв. Це Комплексна Програма, що об’єднала ключові напрямки за різними міськими програмами. Вона передбачає 70 заходів, спрямованих на підтримку ветеранів. Це і прямі виплати з міського бюджету, медична, соціальна та психологічна реабілітація, робота офісу "Я-Ветеран", і знижки за картками "Я-Ветеран", і ветеранський спорт та багато іншого. На реалізацію заходів Програми у міському бюджеті цього року передбачено понад 500 млн грн. Так, наприклад, в офісі «Я-Ветеран» надається 624 види різних послуг. На його базі вже обслуговано понад 17 тисяч ветеранів та членів їх родин. Працюють мобільні офіси, йдуть роботи зі створення модульного ЦНАПу «Я-Ветеран» та ремонт приміщень для Сервісного Офісу "Ветеран". Розроблені спеціальні картки «Я-Ветеран» за якою надаються знижки від 5 до 45% у 236 об’єктах господарювання. Вже видано понад 6800 таких карток.
 
Починаючи з 2014 року на підтримку учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України, членів родин загиблих воїнів з міського бюджету спрямовано 1,3 млрд грн та ще на суму понад 2,37 млрд грн під керівництвом Ради оборони міста надано допомогу близько 200 військовим частинам. Тобто 3,6 млрд. грн. – це один з найбільших показників по допомозі нашим Героям, яке надавало будь-яке місто в Україні. Робота триває щодня.
 
- Наше місто живе. Крім 125 шкіл та 105 дитячих садків у Кривому Розі відкрили двері на цей навчальний рік 18 мистецьких шкіл: 13 – музичних, 3 – художніх та 2 школи мистецтв. У них навчається 6300 хлопців та дівчат. Але у новому навчальному році є і ноу-хау - крім юних вихованців, долучитися до творчості та спробувати себе у мистецтві тепер можуть і наші ветерани. Мистецтво, творчість має потужну силу для будь-якого віку,  а під час війни - надихає, додає сил, допомагає психологічно розвантажитися.
 
Так у музичній школі №3 стартував пілотний проєкт «Музикотерапія для ветеранів». Військовослужбовці можуть брати уроки вокалу та гри на гітарі. Крім того у Палацах культури вже є заняття з танців та майстер-класи з малювання для ветеранів та їх родин. Це один лише один із заходів, який реалізується в рамках нової ветеранської політики – політики Героїв, яку ми впроваджуємо у місті.
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!
 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых