--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 5 вересня

20:10, 5 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки четверга. 

- Сьогодні вночі ворог знову вчинив атаку по всій території Україниударними БпЛА. У небі над нашою областю, у тому числі над Криворіжжям, було збито 4 БпЛА типу «Shahed». Дякуємо ППО! Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак, на жаль,зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Триває ліквідація наслідків вчорашній ворожої ракетної атаки. Штаб допомоги людям продовжує працювати у гімназії №103. Там надається допомога будівельними матеріалами, прийом заявок на матеріальну допомогу від міста. Штаб працюватиме і завтра з 8  до 16 години.
 
За уточненими даними внаслідок ракетної атаки у місті постраждали 60 житлових багатоквартирних будинків - у 15 будинках пошкоджена покрівля, пошкоджено 454 вікон в під’їздах, 1032 од. - у квартирах.Усі необхідні першочергові роботи проведені одразу. Для ліквідації наслідків сьогодні було задіяно 8 бригад та 7 одиниць техніки. Як і вчора працюють всі комунальні служби, які також надають допомогу по закриттю вікон в квартирах одиноким мешканцям похилого віку. З матеріального резерву міста людям вже видано необхідну кількість листів ОСБ, плівки, листів шиферу, рейок та інше. У потерпілих квартирах вікна вже майже повністю закриті. У школах, дитсадках та закладах позашкільної освіти – теж вже закрито основну частину вікон, завтра планується на 100%. Потім буде виконано скління та заміна вікон, ремонт покрівель.
 
Тим, чиї квартири постраждали, буде надано, як і після попередніх обстрілів, матеріальну допомогу від міста. Вже створено спеціальні комісії і вони ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному випадку Пакет документів для оформлення допомоги мінімальний, щоб можна було зручно та швидко подати заявку. Після ухвалення рішення у районах документи передаються до міськвиконкому. Вже прийнято понад 330 заяв про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Прийом триває. Допомога буде надана усім, хто того потребує.
 
Медики продовжують надавати всю необхідну допомогу постраждалим - у лікарнях залишається 3 людини, одна з них  10 річна дівчинка.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Розпочали дуже великий проєкт реконструкції нашої головної Криворізької лікарні №2 – «Тисячки». На базі лікарні проведено робочу нараду разом із міністром охорони здоров'я України Віктором Кириловичем Ляшком та заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОВА) Яндульським Юрієм Олександровичем. Дякуємо за підтримку! Участь у нараді також взяли проєктанти, будівельники, представники Національної служби охорони здоров’я.
 
Проект великий, він розрахований приблизно на три роки. Це комплексна реконструкція лікарні – і внутрішні роботи, і зовнішні. Передбачається перепланування та облаштування внутрішніх приміщень, кабінетів, палат, впровадження заходів з енергозбереження, зовнішнє утеплення, повна заміна покриття даху, тощо. Передбачені заходи з забезпечення доступності маломобільним відвідувачам та комфортні умови перебування пацієнтів у спеціально обладнаних палатах. Фінансується проект коштами державного бюджету України через Міністерство охорони здоров'я. Цього року вже буде проведено дуже багато робіт. Наразі, розпочалася реконструкція будівлі головного корпусу і до кінця року мешканці Кривого Рогу побачать перші результати.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1200 окупантів, 6 танків, 21 ББМ, 31 артсистема, 37 од. автомобільної та 10 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!


- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з важкої артилерії, БпЛА та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецькута Мирівську громади. Пошкоджено інфраструктуру, 2 приватні оселі, авто, господарська споруда ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Європи з кульової стрільби у Чехії криворізькі спортсмени з здобули 13 медалей, з них: 8 «золотих», 2 «срібні» та 3 «бронзові». Вітаю з чудовим результатом та бажаю подальших досягнень!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых