--.-° --% 0мм

АМКР у трійці лідерів в антирейтингу найбільших забруднювачів повітря України

15:03, 5 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України представило перший звіт про викиди та перенесення забруднювачів за 2023 рік. Звіт базується на даних Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів і містить інформацію про забруднення атмосфери, водних ресурсів та землі. Згідно з результатами дослідження, підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» посідає третє місце, викидаючи щороку майже 4 мільйона тон забруднюючих речовин.

Ці цифри викликають стурбованість екологів і жителів міста.

Нагадаємо, мешканці Кривого Рогу неодноразово висловлювали обурення через надмірне забруднення повітря, спричинене діяльністю «АрселорМіттал Кривий Ріг». Після численних звернень громадян Міндовкілля провело перевірку на підприємстві. За її результатами було виявлено численні порушення екологічних норм.

За підсумками перевірки 9 посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. На них накладено штрафи на суму 1224 гривні згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Однак, суми штрафів, які накладаються, часто викликають сумніви щодо їхньої ефективності в контексті масштабів завданої шкоди довкіллю.

Проблема забруднення повітря у Кривому Розі залишається однією з найактуальніших, і мешканці міста продовжують вимагати від влади та підприємств дієвих заходів для зменшення шкідливих викидів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых