--.-° --% 0мм

Золота зірка Метінвест -2024 Денис Кононюк віддав всю премію на потреби ЗСУ та постраждалих від російської ракети північан

15:33, 4 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Провідного інженера відділу головного енергетика Метінвест Січсталі Дениса Кононюка сильно вразила трагедія, яка сталася на Північному ГЗК 8 липня, коли у будівлю управління влучила російська ракета і 50 колег отримали поранення, а десятеро, на жаль, загинули. Спеціаліст не вагаючись вирішив передати частину премії, яку отримав разом із Золотою зіркою до професійного свята, постраждалим від ракетної атаки працівникам, а іншу – направив на потреби української армії

Натепер лікування після отриманих травм ще продовжують дев’ятеро співробітників Північного ГЗК та підрядних організацій, а також одна працівниця Метінвест Бізнес Сервісу. Це співробітники, які отримали найважчі поранення і які потребують кількамісячного лікування, неодноразових оперативних втручань та тривалого відновлення. Частина з них досі перебуває в стаціонарі, кілька продовжують своє відновлення амбулаторно.

    Постраждалим компанія надала матеріальну допомогу. Страхова компанія максимально покрила застрахованим лікування. Згуртувалися і самі працівники – не тільки Північного, а й інших підприємств Групи Метінвест. Збори донатів були організовані точково як у межах відділів, так і дирекцій та підприємств.

    Січсталевець Денис Кононюк ще в червні, коли його тільки номінували  за вагомі досягнення на Золоту зірку, замислився про те, щоб віддати своє потенційне грошове заохочення на потреби мобілізованих колег (премія для володарів Золотої зірки Метінвесту становить 150 тисяч гривень). Треба сказати, що від початку війни Денис дуже активно підтримує армію, пройшов загальноукраїнський інженерний онлайн курс «Народний FPV» і тепер виготовляє для військових дрони; також він є волонтером міської лікарні в Дніпрі і волонтером-консультантом Укренерго з питань стабілізації енергосистеми.

– Про нагородження Золотою зіркою я дізнався 9 липня, на наступний день після трагедії на Північному, – говорить Денис. – І тоді я вирішив передати частину належної мені винагороди також і постраждалим північанам. Я дуже вдячний компанії за визнання, але під час війни я не можу уявити собі кращого застосування для премії, ніж віддати її на лікування метінвестівцям, які сильно постраждали від підступного ворожого обстрілу. Особисто з постраждалих співробітників я нікого не знаю. Просто свого часу був куратором на Північному та інших ГЗК, адже Січсталь реалізує тут та на інших активах стратегічні інвестпроєкти з інжинірингу, тож знайомих багато. А тепер стало ще більше. Колеги, яким надійшла допомога, писали мені, дякували... Біда зближує, це правда. Зараз спіткати горе може кожного. Я не сумнівався жодної хвилини. Нехай швидше одужують... А попереду обов’язково наша перемога!

 Отже, свої преміальні січсталевець розділив на три частини: постраждалим від обстрілу північанам, на потреби мобілізованим колегам і на придбання комплектувальних для виготовлення дронів. Своє рішення Денис обговорив в першу чергу з дружиною, і вона повністю підтримала чоловіка у його намірах. Опісля він з цією ініціативою прийшов до своїх керівників: Аліна Ковальова, директор з  персоналу Січсталі, допомогла Денису з організацією передачі допомоги постраждалим, а генеральний директор «Метінвест Січсталь» Мар’я Васильєва запропонувала додатково відкрити збір, щоб всі охочі колеги теж змогли взяти участь і в такий спосіб збільшити суму допомоги.

  – Я вдячним керівництву за сприяння, а всім, хто долучився, за небайдужість, – ділиться Денис. – Спільними зусиллями ми зібрали понад 550 тисяч, з яких 213,4 тисячі було передано постраждалим від обстрілу колегам.

Передані кошти розподілили між всіма постраждалими з найбільш важкими травмами.

  – Із Наталією Кадук з Метінвест Бізнес Сервісу ми донедавна лежали в одній палаті , і цей грошовий переказ отримали з нею майже водночас, – розповідає одна з постраждалих, провідний фахівець відділу енергетика дирекції з інжинірингу Тетяна Біленко. – Дивимося коментар до переказу: від інженера Дениса Кононюка з Січсталі. У відділі соцпитань спеціалісти уточнили, що цей працівник вирішив свою як  Золотої зірки премію переказати постраждалим. Ми дуже здивувалися. Це було приголомшливо! Тільки винятково добра, чуйна людина здатна на такий вчинок. Це великі суми, і я розумію, що зараз, під час війни, заохочення від компанії стало б в пригоді йому самому, його родині. Його бажання допомогти вразило нас до сліз... Бракує слів, коли зустрічаєшся з такими проявами людяності. І в мене, і в Наталії попереду ще операції, тривалий період лікування та реабілітації. І ми вдячні за цю вагому допомогу.

Наразі Денис на дозвіллі збирає дрони для фронту: у нього в планах виготовити 11 одиниць із придбаних на частину премії комплектувальних. Як інженер, він щиро радіє кожній новині про технічні переваги української армії і пишається новітніми вітчизняними технологіями, які вже застосовуються в боях з ворогом.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых