--.-° --% 0мм

У Кривому Розі вшановували полеглих захисників України: Укрпошта презентувала поштову марку «Хвилина мовчання»

16:11, 29 авг 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Укрпошта представила благодійну поштову марку під назвою «Хвилина мовчання». В. о міського голови Юрій Вілкул взяв участь в урочистому погашенні та введені в обіг поштової марки

Ще у 2017 році Кривий Ріг першим в нашій державі вніс до Статуту територіальної громади міста дату - 29 серпня, як День скорботи за загиблими в зоні проведення антитерористичної операції, а тепер вже й у російсько-українській війні.

«Сьогодні, в День пам’яті загиблих захисників України, ми погасили марку під назвою «Хвилина мовчання», яка стане нагадуванням про тих, хто пожертвував власним життям заради майбутнього нашої України. Цей випуск поштової марки присвячений вшануванню пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Боротьба триває. Найкращі сини і доньки України продовжують її ціною своїх життів. Ми завжди будемо пам’ятати наших Героїв, будемо допомагати та підтримувати сім’ї загиблих та тих, хто пропав безвісти»,- підкреслив Юрій Вілкул.

Пам’ять про загиблих героїв живе не лише в один день. Українці щоденно о 9:00 вшановують пам‘ять Героїв хвилиною мовчання, віддаючи данину пошани всім, хто загинув: військовим, лікарям, цивільним, дорослим і дітям. З початку війни синьо-жовті прапори майорять на могилах Героїв по всій країні, нагадуючи про величезну ціну свободи.

На поштовому випуску «Хвилина мовчання» відтворені роботи донецького художника Сергія Майдукова «Марсове поле. Львів» (2023 р.) та «Меморіал на Майдані Незалежності. Київ» (2024 р.). Доповненням до цього випуску є вірш української поетеси Ліни Костенко «І жах, і кров, і смерть, і відчай», написаний у 2014 році, який підсилює атмосферу глибокої скорботи та шани:

“І жах, і кров, і смерть, і відчай,

І клекіт хижої орди,

Маленький сірий чоловічок

Накоїв чорної біди.

Це звір огидної породи,

Лох-Несс холодної Неви.

Куди ж ви дивитесь, народи?!

Сьогодні ми, а завтра – ви”.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых