--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Ми ведемо боротьбу за наше майбутнє, за свою землю і кожен з наших воїнів – Герой. Турбота про них є незмінною, а пам'ять про полеглих бійців назавжди житиме у наших серцях!

12:31, 29 авг 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Пам’ятаємо, шануємо, не забудемо. 29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність та суверенітет держави, керівництво міста та Ради оборони Кривого Рогу разом із військовослужбовцями, рідними полеглих бійців та громадськими організаціями прийшли до Меморіального комплексу та поклали квіти до пам’ятників Героям-криворіжцям, які віддали життя за рідну землю. У Кривому Розі дата 29 серпня з 2015 року є Днем скорботи за загиблими в зоні проведення антитерористичної операції. У 2017 році її затвердили Статутом територіальної громади Кривого Рогу. На державному рівні День пам’яті захисників України встановлено Указом Президента у 2019 році.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул підкреслив: «Сьогодні ми згадуємо наших земляків, які стали на захист держави, рідного Кривого Рогу починаючи з 2014 року. Схиляємо голови перед їх мужністю та відвагою. Кожен з них - назавжди у серцях вдячних криворіжців. Їх імена навіки вписані в золоті сторінки історії нашої держави. Вони – взірець мужності, відданості та патріотизму. Їх подвиг надихає нас боротися за наше спільне майбутнє, за мирне небо над рідною землею. Для нас всі воїни, які боронять країну – Герої! Місто з турботою та увагою ставилося і буде ставитись до військовослужбовців, ветеранів та їх родин. Фактично, вже десять років ми ведемо боротьбу з ворогом, з яких два з половиною роки - йде повномасштабна війна. Ми на своїй землі, захищаємо нашу свободу, наше майбутнє. І ми обов’язково переможемо!».

У Кривому Розі одним із найважливіших пріоритетів є турбота про Захисників та Захисниць і членів їх сімей. Комплексна робота з ветеранами у місті організована з 2014 року. За цей час на підтримку військовослужбовців та членів їх сімей спрямовано 3,6 млрд. грн. З яких 1,3 млрд. грн. на соціальний захист, а на понад 2,3 млрд грн. Рада оборони міста надала допомогу військовим частинам. До 2024 року заходи Програми з ветеранської політики реалізовувались різними міськими програмами за напрямками. У квітні 2024 року прийнято Комплексну програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, яка нараховує 70 заходів (організаційних, реабілітаційних, медичних, освітніх, соціальних, заходів з галузі культури та інші важливі соціальні послуги). На її реалізацію на 2024 рік передбачено понад 500 млн грн.

Ольга Стецька-Цабак, директор КНП « Сервісний офіс «Ветеран» сказала: «Я дуже добре пам’ятаю цей день. Коли почалася ця Іловайська трагедія, ми були на полігоні, готувалися теж до  заходу в зону бойових дій. І до нас доходило все те,   що там відбувалося у Іловайську. Це було жахливо.  Ми побачили  справжнє обличчя нашого ворога. І так вже протягом 10 років ми бачимо підлість росіян. А тому, продовжуємо йти   шляхом, який виборює нашу незалежність. І тільки Перемога! Люди мають пам’ятати своїх Героїв, щоб було розуміння, якою ціною здобувається  наша Перемога,  щоб ми жили у вільній країні».

Кривий Ріг один з перших в Україні відкрив на базі центру адмінпослуг «Віза» офіс «Я-Ветеран». Це - платформа, яка працює за принципом «єдиного вікна», що надає 624 послуги, а з моменту створення офісу послуги надано майже 18 тисячам ветеранів та членів їх родин. Реалізується проєкт «Нове будівництво модульного центру надання адміністративних послуг», до роботи якого буде залучено відповідних фахівців, які допомагатимуть ветеранам у пошуку роботи.

Довідково: 29 серпня 2014 року розпочався вихід військових українських військових з оточення під Іловайськом на Донеччині. Російські війська обстріляли коридор яким, за домовленістю, мали 

виходити бійці. Лише за офіційними даними тоді загинуло 366 наших військових та правоохоронців, 429 були поранені, 128 – потрапили у полон.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых