--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 28 серпня

20:15, 28 авг 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки середи.

- Ще один тяжкий день для нашого міста. Ворог продовжує боротися із мирним населенням, знову вдарив балістичною ракетою по об'єктуцивільної інфраструктури. Цинічно вдарив у день жалоби по загиблих від їхнього попереднього обстрілу 26 серпня. На жаль, кількість загиблих там зросла до 4-х осіб, сьогодні вночі з-під завалів дістали тіло ще однієї людини…. На місці сьогоднішнього удару, як і в попередні рази, ніяких військових ні там, ні навколо не було взагалі. Це просто терор та черговий військовий злочин, якому не може бути ні виправдання, ні пробачення.
 
Слава Богу, дивом обійшлося без загиблих. Внаслідок ракетного удару поранення отримали 9 осіб, усім їм надано необхідну допомогу. Зараз п'ятеро з них перебувають у лікарні, стан середньої тяжкості стабільний, все необхідне лікування вони отримують. Дякую за чітку та злагоджену роботу рятувальникам, медикам, поліцейським, працівникам комунальних служб, які оперативно прибули на місце та зробили все можливе для мінімізації наслідків. У тому числі – не допустили загоряння автомобілів.
 
Відразу було розгорнуто Штаб допомоги людям із потерпілих будинків за адресою Героїв Підпільників 36а (СШ №17). Там надається допомога будівельними матеріалами (плівка, плити ОСБ, цвяхи та інше), прийом заявок на матеріальну допомогу від міста, та, якщо потрібно – допомога у розселенні, медична та психологічна. Штаб працюватиме і завтра з 8 до 17 години. А мешканці Металургійного району, чиї квартири постраждали, можуть звертатися до свого райвиконкому за адресою пр. Миру 42.
 
Внаслідок підлого ворожого удару постраждало близько десятка багатоквартирних будинки, в яких порушена покрівля та понівечені вікна в квартирах та під’їздах, 2 заклади профосвіти, СТО, 3 адмінбудівлі, 3 об’єкти бізнесу, гуртожиток, АЗС, 232 автомобіля. Ще раз наголошу - все це суто цивільні об'єкти.
 
Для ліквідації наслідків задіяно 8 одиниць техніки та 10 бригад працівників комунальних та обслуговуючих підприємств. У тому числі вони допомагають закрити вікна тим мешканцям, хто цього потребує. З матеріального резерву міста людям вже видано необхідну кількість листів ОСБ, плівки, листів шиферу, рейок та інше. У потерпілих квартирах та місцях загального користування вікна тимчасово закривають ОСБ плитами та плівкою. Потім буде виконано скління та заміна вікон, ремонт покрівель.
 
Тим, чиї квартири постраждали, буде надано, як і після попередніх обстрілів, матеріальну допомогу від міста. Вже створено спеціальні комісії і вони ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному випадку Пакет документів для оформлення допомоги мінімальний, щоб можна було зручно та швидко подати заявку. Після ухвалення рішення у районах документи передаються до міськвиконкому. Вже прийнято 4 заяви про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Прийом триває. Допомога буде надана усім, хто того потребує.
 
Також триває робота з ліквідації наслідків удару по центру міста вночі 26 серпня. Прийнято 27 заяв на матеріальну допомогу від міста. Людям було виділені з міського матрезерву всі необхідні матеріали та тимчасово закриті плівкою та ОСБ вікна в квартирах та під’їздах. Завтра штаб продовжить роботу у Металургійному виконкомі.Сьогодні також було задіяно 6 одиниць техніки та 20 комунальників. Роботи ще продовжуються - попереду ремонт дахів на 7постраждалих будинках та інші роботи. Щодо постраждалих у понеділок, то в лікарні залишається двоє людей, при цьому жінку переведено з реанімації у відділення. Сподіваємося на їх та всіх постраждалих скоріше одужання!

- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби та соціальні установи.
 
- Щодо енергетики. За повідомленням "Укренерго", енергетики застосовують графіки погодинних відключень по всій країні цілодобово. Час та райони відключень визначають самі енергетики, інформацію можна отримати на офіційному сайті ДТЕК.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1090 окупантів, 5 танків, 1 літак, 1 засіб ППО, 14ББМ, 27 артсистем, 1 РСЗВ, 41 од. автомобільної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з важкої артилерії, БпЛА та дронами-камікадзе Нікополь, Покровську, Мирівську та Марганецьку громади. Виникла пожежа у будинку та господарської споруди – вогонь загасили рятувальники. Пошкоджено 3 багатоповерхівки, 9 приватних будинків, гараж, магазини, кафе, стоматологічний кабінет, газогони, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Наші сапери у Глеюватській громаді Криворізького району знищили сучасну бойову частину ракети Х-69. Повторюю - будьте обережні і в жодному разі не чіпайте підозрілих предметів. Відразу викликайте 101 та 102.
 
- Шановні земляки, загроза ракетних та дронових ворожих атак, на жаль, зберігається високою. Тому дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
Як би не було складно, ніякими ракетами нас не залякати. Ми вистоїмо та переможемо.
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых