--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 29 липня

20:12, 29 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Сьогодні була тривожна ніч. Ворог атакував Україну ракетами та ударними БпЛА. У небі над нашої областю, у тому числі над Криворізьким районом, було знищено 1 ракету, 5 БпЛА типу «Shahed» та 1 один розвідувальний дрон. Дякуємо ППО!
Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога минулої доби склали 1310 окупантів, 12 танків, 8ББМ, 2 засоби ППО, 74 артсистеми, 62 од. автотехніки. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував дронами-камікадзе та з важкої артилерії Нікополь, Покровську, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено інфраструктуру, господарську споруду, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму ще 6 млн. 279 тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 1 млн. 332 тис. грн.
 
Зокрема, допомогу передано нашій 129 бригаді (на суму 4 млн 196,5 тис. грн), 77 криворізькій аеромобільній бригаді, 1-ї ОШБр ім. Дмитра Коцюбайла, 93-й ОМПБр, ОУВ «Харьків» та іншим частинам. У тому числі: автомобіль "Багі", пристрій РЕБ, 3 квадрокоптери, дроні FPV - 20 шт, 51 од. тепловізійних прицілів, приладів, монокулярів, 13 ноутбуків, 8 МФУ, а також морозильні скрині акумулятори, шини та багато іншого.
 
Таким чином, Радою оборони міста з початку війни надана пряма допомога нашим військовим на суму понад 2 млрд. 295 млн. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.
 
- Також передали на передову бійцям 17-ій окремій танковій бригадидопомогу на суму 15 млн 183 тис. грн. Зокрема: дрони FPV – 100 шт, пристрої РЕБ – 20 шт, оптичні прилади – 36 шт, прилади високочастотного шуму (для захисту інформації) – 4 шт, зарядні станції – 7 шт, принтери – 16 шт, а також комп'ютер, гібридний інвертор та багато іншого. А всього з початку повномасштабної війни від Ради оборони Кривого Рогу надано допомоги 17-ій бригаді на суму 271 млн 127,5 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО «Набат Кривбас» на суму 62 млн 268 тис. грн:
 
- Та про наші мирні перемоги. Плавець з Кривого Рогу Данило Сологуб з ДЮСШ №1 здобув 2 медалі на літньому чемпіонаті України з плавання серед юніорів та юнаків, який проходив у Львові. Він став бронзовим призером на дистанції 50 м. та срібним на дистанції 100 м. батерфляєм. Вітаю спортсмена, його батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых