--.-° --% 0мм

На липневому засіданні виконкому Криворізької міськради підтримані всі рішення соціального напрямку

12:24, 29 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі продовжується реалізація унікальної для України Програми соціальної підтримки мешканців міста. У липні ще понад 2 тисячі (2049) криворіжців отримають матеріальну допомогу на загальну суму 21,8 млн грн. Взагалі, з початку року на матеріальну допомогу та компенсаційні виплати мешканцям з міського бюджету спрямовано 129,5 млн грн, яку отримали понад 17 тис. містян.

«Ми робимо все, щоб криворіжці почувалися соціально захищеними. Зараз особлива увага приділяється військовослужбовцям. У Кривому Розі реалізується нова ветеранська політика – політика Героїв. Ця Комплексна Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей об’єднала ключові напрямки за різними міськими програмами. Це - 70 заходів, спрямованих на підтримку ветеранів. На реалізацію заходів Програми у цьому році передбачено понад 500 млн грн. Адже наше місто одне з лідерів в Україні у напрямку ветеранської політики та допомоги військовослужбовцям та їхнім родинам», - зазначив перший заступник міського голови Євген Удод.

На засіданні виконкому прийнято рішення про надання допомоги у розмірі 5 тис. грн з міського бюджету 78 учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі російської агресії та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022 року. З початку  року таку допомогу  виплатили 635  військовослужбовцям.  

Також, у липні матеріальну допомогу отримають військовослужбовці, які отримали інвалідність внаслідок війни, а також діти, батьки, дружини загиблих в ході проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України. Її отримають 54 криворіжця.

Кривий Ріг продовжує підтримувати родини загиблих військовослужбовців, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України під час військової російської агресії. З міського бюджету вони отримують одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Також, 10 родинам нададуть допомогу на виготовлення та встановлення надмогильних споруд загиблим військовослужбовцям (розмір допомоги до 40 тис грн).

За прийнятими рішеннями матеріальну допомогу з міського бюджету отримають 17 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, розмір допомоги 5 тис. грн. З початку року таку допомогу отримали 97 дітей.

Щомісячну допомогу отримає у липні  61 особа з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції, відсічі агресії росії проти України та членам сімей загиблих воїнів.

Крім того, Кривий Ріг надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю. 229 дітей з інвалідністю у розмірі 10 тис. грн (з початку року допомогу отримали 1371 дитина); 20 інсулінозалежних дітей (розмір допомоги 11 338 грн, допомогу отримали 110 дітей); 35 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками (у розмірі 20 тис. грн, з початку року допомогу виплачено 195 дітям); 317 осіб з інвалідністю з дитинства, (в тому числі 18 осіб з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, вони отримають допомогу у збільшеному розмірі -  10 тис. грн.). Узагалі з початку року на виплату матеріальних допомог  дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з міського бюджету спрямовано 25,4 млн грн, її отримали 3404 людини.

Не зупиняється виплата матеріальної допомоги криворіжцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. 950 мешканцям міста (147 з них на лікування) буде надана матеріальна допомога на суму 1,7 млн грн. З початку року таку допомогу отримали 5934 мешканці, сума виплат склала 11,7 млн грн.

Крім того, на липневому засіданні підтримані рішення щодо надання матеріальної допомоги 3 криворіжцям на усунення пошкоджень нерухомого майна внаслідок ракетних обстрілів 12 та 21 червня 2024 року.

В цілому, з початку поточного року внаслідок військової агресії виплачено матеріальну допомогу 1267 криворіжцям на усунення пошкоджень житла на суму понад 26,9 млн грн.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых