--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 27 липня

20:00, 27 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї суботи.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 1210 осіб, 11 танків, 24 бойові броньовані машини, 45 артилерійських систем, засіб ППО, 53 БпЛА оперативно-тактичного рівня, ракету, 86 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.
 
- Вночі ворог атакував Україну ракетами та ударними БпЛА. У небі над нашої областю було знищено 2 БпЛА «Shahed-131/136». Дякуємо ППО!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував дронами-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Слава Богу, без втрат.
Вдень на Нікопольщині також було неспокійно – від ударів дронами-камікадзе і артилерією. Від ударів потерпав Нікополь, Червоногригорівська, Мирівська та Покровська громади. Пошкоджені 9 приватних будинків, господарські та надвірніспоруди, два десятки сонячних панелей, лінії електропередач.Сталося кілька пожеж, їх рятувальники приборкали. Люди цілі.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Тільки за останні три дні на території Зеленодольської громади Криворізького району вони виявили та знищили три сучасні осколково-фугасні касетні бойові елементи від РСЗВ «Ураган» та гранату. Тому всім, хто буває на раніше прифронтових територіях, треба бути вкрай обережними, не чіпати підозрілі предмети, а відразу дзвонити 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Щодо енергопостачання. За повідомленням «Укренерго», сьогодні до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для побутових та промислових споживачів. Дефіцит у системі зберігається, тому тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Провели робочу зустріч з представниками нашого німецького міста-побратима Дуйсбурга. Домовилися, що в серпні до Дуйсбургу вирушить група криворізьких учнів, які показали гарні результати у вивченні німецької мови і були інтегровані в спільні освітні програми. В рамках підготовки до зими обговорили можливість німецьких фондів надати Кривому Рогу когенераційні установки, які працюють на газу та генерують і електроенергію, і тепло.
В рамках нашої культурної співпраці з німецькою землею Північний Рейн-Вестфалія молоді криворізькі музиканти зараз беруть участь у рок-фестивалі, який проводиться в Дуйсбурзі.Передаю усім найтепліші слова від наших німецьких партнерів – вони вражені не тільки стійкістю криворіжців, а й талантами, які є в нашому місті.
 
- Сьогодні відзначається День медика в Україні. Від усіх криворіжців велика подяка всім вам, нашим незламним медикам - лікарям, фельдшерам, працівникам швидкої, медичним сестрам, всім, хто рятує  життя, лікує,  повертає здоров’я нашим Захисникам та Захисницям, жителям міста та переселенцям! Напередодні свята мав честь вручити нагороди від міста та Ради оборони багатьом медичним працівникам Кривого Рогу. Ще раз – низький уклін всім медикам міста за вашу роботу! Зі святом!
 
- Провели чергове яскраве змагання в рамках  Veterans FamilyGames. Вже понад тисяча  криворіжців – ветеранів та членів їхніх родин - взяли участь у цих змаганнях за півтора роки.Сьогодні в турнірах з міні-футболу та петанку взяли участь майже 200 криворіжців.
 
Турніри з різних видів спорту проходять по суботах кожні два тижні. Переможці отримують по 5 тис. грн, призери – медалі, кубки та спортивну атрибутику. Наступний турнір - 10 серпня 2024.
 
Для того, щоб взяти участь у цьому чи інших етапах, які будуть продовжуватися до кінця грудня, та побачити графік турнірів і види спорту, можна зареєструватися в гугл-формі за посиланням. Також реєстрацію можна пройти безпосередньо в день змагань на місці проведення турніру.
Долучайтеся

- Шановні земляки! Прошу бути обережними - за повідомленням ДСНС, 27-29 липня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. Тож вкотре нагадую про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт. Будьте обережні самі та стежте за дітьми!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых