--.-° --% 0мм

Через обміління річки Саксагань у Кривому Розі, у Кам’янському районі мешканці двох сіл страждають від нестачі води

16:46, 26 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Через обміління річки Саксагань у Кривому Розі, у Кам’янському районі мешканці двох сіл страждають від нестачі води

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 25 липня провело виїзну нараду у Кам’янському районі. Причиною стало зменшення рівня води в річці Саксагань. З цього приводу до Міністерства звернулися мешканці сіл Саксагань та Чумаки, які поскаржились на зменшення рівнів води у їхніх колодязях.

«Слід зазначити, що Кресівське водосховище, розташоване на р. Саксагань, є джерелом наповнення Південного водосховища – джерела питного водопостачання 70% міста Кривий Ріг та Криворізького району. Інших джерел його наповнення не існує. Крім того, через аномальні температури збільшилась інтенсивність випаровування, що в комплексі призводить до обміління р. Саксагань та зменшення рівнів води у колодязях місцевих жителів», – повідомила заступниця міністра Олена Крамаренко.

За результатами наради було напрацьовано дорожню карту щодо вирішення проблеми з обмілінням р. Саксагань:

  • Саксаганська територіальна громада напрацює шляхи підключення жителів сіл Саксагань до системи централізованого водопостачання;
  • Кам’янська РДА забезпечить підвізною питною водою жителів сіл;
  • Держводагентство та Держекоінспекція створять комісію за участі представників ОМС для обстеження верхів’я річки з метою виявлення безхазяйних гідротехнічних споруд, водних об’єктів, розташованих в басейні річки та виявлення фактів несанкціонованого водокористування та розорювання прибережних захисних смуг р. Саксагані.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых