--.-° --% 0мм

У Кривому Розі, незважаючи на труднощі воєнного стану, реалізуються важливі медичні проєкти з ремонту лікарень та модернізації обладнання

16:02, 26 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук відзначила злагоджену роботу міської влади з міжнародними партнерами у реалізації важливих медичних проектів у Кривому Розі.

У Кривому Розі з робочим візитом перебувала віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Разом з головою Ради оборони міста Олександром Вілкулом провела нараду на базі другої міської лікарні (Кардіологічний центр) з питання організації діяльності медичної галузі міста під час війни.

Найголовніше у забезпеченні роботи лікувальних закладів це – безпека медиків та пацієнтів. А тому, коштом міського бюджету та за підтримки міжнародних партнерів у лікарнях облаштовані укриття. На сьогодні триває робота з ремонту сховищ в лікарнях № 8, 5, 16, 10 та інфекційній лікарні. Для безперебійної роботи медзаклади оснащені генераторами, а також впроваджуються сучасні технології ( установка сонячних електростанцій) для того, щоб лікарні були менш залежними від графіків відключення електроенергії.
 
Олександр Вілкул підкреслив, що кожного року місто приймає Програму «Здоров’я нації» і навіть в умовах війни не скорочено жодного із її заходів. Зокрема, це стосується міської програми «СТОП-інфаркт». У 2016 році на базі дев’ятої лікарні створено сучасний кардіологічний центр і у цьому році у співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) було капітально відремонтоване інфарктне відділення. Медичний проєкт розпочатий ще до війни. Також, у рамках Меморандуму з УФСІ було відремонтовано укриття медзакладу. Вказаний проєкт реалізується за фінансової підтримки Уряду ФРН, зокрема Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Щороку у відділенні проходить лікування близько 1300 пацієнтів - криворіжців та прилеглих районів Дніпропетровської області, а в останні два роки також Херсонської, Миколаївської областей та ВПО з різних регіонів України.
 
Віце-прем'єр-міністр відзначила злагоджену роботу міської влади з міжнародними партнерами у реалізації важливих медичних проектів у Кривому Розі.

«Дякую Уряду Німеччини за цю допомогу. Це той випадок, коли кошти наших європейських друзів рятують життя і здоровʼя. Також дякую міській владі Кривого Рогу за ефективну роботу з міжнародними партнерами», — зазначила Ірина Верещук.

До прикладу, сонячні панелі, які ми сьогодні побачили на одній із лікарень, є тим новим кроком у забезпеченні енергетичної незалежності  закладів. Нові устаткування або нові  дороговартісні  медичні устаткування, які дають можливість  проводити  операції на серці,  які  дають можливість попереджати інфаркти чи  інсульти. Ми сьогодні побачили  надзвичайно  важливі  конкретні кроки у цьому напрямку і  я вважаю, що це варто і поваги, і уваги . Тому  що 

попередити хворобу  або  дати можливість   людині пройти  відповідну операцію безкоштовно  це  дуже важливо, ніж потім боротися  з  її наслідками», - підкреслила Віцепрем'єр-Міністр.
 
«Ми розуміємо величезну відповідальність та виклики, які стоять перед нашою медициною. І дуже важливо, щоб всі пацієнти мали комфортні умови і отримували кваліфіковану медичну допомогу. У нас на сьогодні в роботі низка важливих медичних проєктів. Для цього залучаємо як кошти міста, області, держави так і міжнародних партнерів. Зокрема, найближчим часом розпочне роботу перша Університетська клініка; завершується будівництво корпусу інфекційної лікарні; новий сучасний лікувальний корпус отримає онкологічний диспансер; відремонтовано міське кардіологічне відділення та лабораторний корпус інфекційної лікарні, а також поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні; розширюється відділення реабілітації 5-ї міської лікарні та виконується ремонт реабілітаційного відділення у 7 лікарні. Плануємо з іноземними інвесторами будівництво нових корпусів дитячої та інших лікарень, робота в цьому напрямку вже розпочата», - підкреслив О.Вілкул.

Медики кардіоцентру надають допомогу і військовослужбовцям. За минулий і поточний рік тут  проліковано до 4000 військовослужбовців.
 
Довідково: Кривий Ріг є госпітальною базою для Півдня України. Усі лікувальні заклади міста залучені для надання медичної допомоги військовослужбовцям. Щороку міською радою затверджуються видатки за Програмою «Здоров’я нації» якою передбачені: харчування, забезпечення безкоштовними медикаментами Захисників та Захисниць, придбання медичного обладнання. Протягом багатьох років коштом міського бюджету проводиться безкоштовне зубопротезування для ветеранів. У цьому році таку послугу отримали 134 військовослужбовця, 42 продовжують лікування та готуються до подальшого зубопротезування.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых