--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 25 липня

20:19, 25 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки четверга.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу,загальні втрати ворога минулої доби склали 1230 окупантів, 11 танків, 26 ББМ, 2 засоби ППО, 45 артсистем, 79 од. автотехніки. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував артилерією та дронами-камікадзе Нікополь, Покровську, Мирівську, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Сталося кілька пожеж. Пошкоджено 15 приватних будинків, 1 господарську споруду знищено, 9 - понівечені, також пошкоджено шиномонтаж, сонячні панелі, авто, газогоні, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Щодо диму вдень на території підприємства АМКР - із бойовими діями це не пов'язано. На місце пожежі були оперативно направлені працівники ДСНС. Пожежу ліквідовано. Трьом постраждалим надано медичну допомогу.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Провели у Кривому Розі кілька важливих, дуже насичених робочих нарад та зустрічей з питань ветеранів, медицини, інтеграції переселенців, роботи із міжнародними партнерами, а також Діалогову платформу з Віце-прем'єр-міністром України Іриною Верещук під час її робочого візиту до нашого міста.
 
Сьогодні Кривий Ріг – один із лідерів в Україні у впровадженні політики Героїв. Ми вже реалізуємо у місті для наших Захисників, Захисниць та членів їхніх сімей 70 заходів за 10 ключовими напрямками. На реалізацію Програми у міському бюджеті цього року передбачено понад 500 млн грн.
 
Детально обговорили із віце-прем'єр-міністром питання медичної реабілітації. Завдяки проведеній з перших днів війни роботі на сьогодні Кривий Ріг є найбільшою госпітальною базою для Півдня України. З 2022 року у Кривому Розі проліковано та пройшли реабілітацію майже 30 тисяч військовослужбовців. Нами створено та працює вже 7 реабілітаційних відділень, йдуть роботи зі створення восьмого. 
 
Не менш важливо максимально сприяти військовослужбовцям, ветеранам та членам їх сімей у комфортному отриманні адміністративних послуг. Для цього ми одними із перших в Україні створили офіс Я-Ветеран. Надається 622 види різних послуг, обслуговано понад 14 тисяч ветеранів та членів їх родин. Але на цьому не зупиняємось – працюють мобільні офіси, йдуть роботи зі створення модульного ЦНАПу «Я-Ветеран» та ремонт приміщень для Сервісного Офісу "Ветеран".
 
Соціальна, психологічна, спортивна реабілітація – не менш важливі. Крім прямих грошових виплат з міськбюджету військовослужбовцям та їхнім сім'ям (на 2024 рік Програмою передбачено 77,6 млн грн), у нас працюють програми з безкоштовної юридичної допомоги, працює програма компенсації частини процентної ставки за іпотечними кредитами, безкоштовна психологічна допомога та безліч інших проектів. Розроблені спеціальні картки «Я-ВЕТЕРАН» за якою надаються знижки від 5 до 45% у 236 об’єктах господарювання. Вже видано понад 5200 карток. А для дітей військовослужбовців працює комунальний табір у лісі – цього року там відпочивають 1000 дітей. Також нами створено потужну систему підтримки ветеранського спорту. Більш детально я написав про це сьогодні пост у себе у ФБ та Телеграм.
 
Кожний пункт Програми важливий, адже за ним наш ветеран, наш Герой і його родина. Вдячний Ірині Андріївні, яка зазначила, що те, що ми робимо у Кривому Розі, можна масштабувати на всю Україну, за високу оцінку нашої роботи. 
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых