--.-° --% 0мм

У Дніпрі застрелили голову профспілки автоперевізників, підозрюваних затримали

17:50, 25 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Нападники шість разів вистрелили у 32-річного потерпілого. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік помер. Після вони вивезли тіло та закопали його, а автомобіль загиблого заховали у заздалегідь орендованому гаражі. Подробиці повідомили у поліції Дніпропетровської області та Дніпропетровській обласній прокуратурі.

23 липня до поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти 32-річного чоловіка, громадського активіста, голови профспілки автоперевізників Дніпропетровщини Михайла Тонконогого, який поїхав з дому на автомобілі «Škoda Octavia». Вже наступного дня поліцейські встановили, що він став жертвою злочину. Його тіло з вогнепальними пораненнями виявили у лісосмузі біля одного із садових товариств Дніпра.

Як встановили поліцейські, 22 липня фігуранти домовились про зустріч з потерпілим. Між ними виник конфлікт, внаслідок якого двоє чоловіків застрелили громадського активіста шістьма пострілами зі зброї. Після скоєного зброю фігуранти викинули у водойму, тіло померлого закопали у лісосмузі, а його авто відігнали в орендований гараж.

Обох причетних до злочину чоловіків – 39-річного жителя с. Слобожанське та 23-річного дніпрянина – правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Поліцейські провели обшуки за місцями мешкання, в автомобілі, у гаражі затриманих, звідки вилучили речові докази, що можуть становити інтерес для слідства.

Обом затриманим вручили повідомлення про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі заходи з метою встановлення всіх обставин та мотивів злочину.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых