--.-° --% 0мм

В Україні затримано вербувальників паліїв, які за вказівкою фсб рф підпалювали об'єкти на території країн ЄС

12:42, 25 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про це повідомила Національна поліція України.

Учасників злочинної групи затримано в Івано-Франківській області. Організатором групи вербувальників виявився 39-річний житель міста Івано-Франківська, який залучив у спільники ще кількох містян. Група мала безпосередній контакт із співробітниками російських спецслужб, від яких отримували «замовлення».  

Після визначення об’єкта для майбутнього підпалу, зловмисники виготовляли для залучених агентів підроблені документи офіційного зразка для можливості безперешкодного виїзду за кордон. Також відкривали банківські рахунки на підставних осіб для забезпечення незаконних фінансових операцій фігурантів. Зокрема придбання пального, інших засобів для виконання замовлення. За скоєні злочини палії отримували від замовників гроші.   

Достеменно відомо про кілька знищених пожежею торговельних закладів у Польщі та країнах Балтії. Також зловмисники отримали замовлення на підпал одного з центрів гуманітарної допомоги Україні на території Польщі.

Своїми діями палії мали дискредитувати Україну та її громадян на світовій арені. Натомість тепер затриманим організаторам пожеж за державну зраду загрожує покарання –довічне позбавлення волі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых