--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 липня

20:34, 23 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу,загальні втрати ворога минулої доби склали 1220 окупантів, 4танки, 20 ББМ, 2 РСЗВ, 57 артсистем, 64 од. автотехніки. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував дроном-камікадзе Марганець. Осколкові поранення отримали троє дітей - два хлопці 14 років та один 13 років. Вони госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Також ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь та Покровську громаду. Пошкоджено два приватні будинки, сільськогосподарське підприємство.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. У Зеленодольській громаді саперами було знищено сучасний осколково-фугасний касетний бойовий елемент від РСЗВ “Ураган”. Ще раз закликаю бути всіх максимально обережними, не чіпати підозрілі предмети, а викликати 101 і 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
Щодо енергопостачання, то ситуація продовжує залишатися непростою. За розпорядженням "Укренерго" енергетики застосовують до трьох черг (16:00-24:00) відключень. Графіки можна переглянути на офіційному сайті ДТЕК. Нагадую, що у місті працюють 213 Пунктів незламності. 
 
- Сьогодні мав честь вручити заслужені нагороди від Ради оборони міста ще майже 150-ти криворіжцям. Це люди різних спеціальностей - працівники ДСНС, гірничорятувальники, лікарі "швидкої" та медики наших лікарень, поліцейські, працівники комунальних підприємств, вчителі, волонтери.
 
Ми всі вдячні їм за високий професіоналізм, самовідданість, мужність та героїзм під час ліквідації наслідків ракетних ударів, нанесених країною-агресором, спасіння та збереження життя людей, волонтерську та благодійну діяльність, значний внесок у забезпечення життєстійкості Кривого Рогу.
 
Кожен із цих людей має свою історію. Але у всіх одне правило - чужої біди не буває. З таких окремих історій мужності та щирої допомоги зараз складається те, що ми називаємо єдність нації та те, з чого нашими спільними зусиллями кується наша спільна Перемога. Вдячний кожному за вашу працю!
 
- Шановні земляки! Прошу бути обережними - на Дніпропетровщині продовжує триматися дуже суха та спекотна погода. За повідомленням ДСНС, лише за останній тиждень в екосистемах було 464 пожежі, вогонь зашкодив майже 427 га території, у тому числі на території нашого міста. Значна частина пожеж - людська необережність. Тож вкотре нагадую про необхідність дотримання правил пожежної безпеки на природі та під час проведення господарських робіт. Будьте обережні самі та стежте за дітьми.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті світу серед спортсменів з вадами слуху, в якому взяли участь дорослі та юніори збірну команду України представляли 20 атлетів, у тому числі й криворіжці. Коноваленко Євгеній посів 2 місце у стрибках в довжину та 4 місце у стрибках в висоту. А Водоп'янов Ярослав – 2місце у стрибках у довжину, 3 місце у естафеті 4× 100 та 5 місце у потрійному стрибку. Вітаю наших хлопців з чудовими результатами!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых