--.-° --% 0мм

У школах вивчатимуть озброєння та військову техніку — МОН оновило програму предмета "Захист України"

12:09, 23 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розроблено проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів. Це важливий крок до комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування національної свідомості та корисних навичок для збереження життя

Як зазначили в МОН, програма є ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя. Програма має отримати гриф "Рекомендовано" за результатами експертизи та відповідний наказ до затвердження від МОН.

Проєкт програми передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі, що сприяє рівним можливостям у набутті важливих навичок.

У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Акцент зроблять на практичних заняттях: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. Важливим аспектом є вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

Що передбачає вивчення оновленого предмета:

  1. Оновлена програма з акцентом на практичних навичках.
  2. Навчальний день раз на місяць, щоб глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, де учні зможуть практикувати набуті знання на новому технічному обладнанні.
  3. Сучасне обладнання — осередки будуть оснащені комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.
  4. Підготовка вчителів — уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів, підвищуючи їхню кваліфікацію. Це дасть змогу ефективно викладати за новою програмою та застосовувати сучасні педагогічні підходи.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых