--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Для того, щоб діти мали можливість безпечно навчатися, займатися спортом та творчо розвиватися, у місті продовжується системна робота з будівництва та ремонту укриттів

11:25, 23 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі працює 13 музичних шкіл, 3 художні школи, 2 школи мистецтв та 10 Палаців культури, в яких функціонують близько 350 творчих колективів та займається  понад 6,7 тис. дітей і дорослих. Вцілому, у закладах культури коштом міського бюджету облаштовані 22 укриття: 11 - у мистецьких  школах, 9 – у палацах культури та 2 - у театрах («Академія руху» та ім Т. Шевченка). В інших закладах культури сховища розташовані у безпосередній близькості

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул обговорив з колективом однієї з музичних шкіл Покровського району проведення ремонту укриття.

«Для того, щоб діти мали можливість безпечно навчатися, займатися спортом та творчо розвиватися, продовжується системна робота з будівництва та ремонту укриттів. Навіть в умовах війни забезпечуємо роботу всіх комунальних закладів культури. Місто у повному обсязі фінансує діяльність закладів культури. Особливу увагу приділяємо безпечному перебуванню дітей під час творчих занять у закладах культури. Всього, у закладах освіти та культури створено 223 укриття. В усіх укриттях є все необхідне на випадок надзвичайних ситуацій. Крім того, розпочато 3 складні нові проєкти з будівництва «підземних шкіл» та ремонт 7 підвальних приміщень закладів освіти під створення найпростіших укриттів. Ми розуміємо, що кожна дитина потребує безпеки, підтримки, уваги та можливостей для свого розвитку», - підкреслив Олександр Вілкул.

У Покровському районі коштом міського бюджету триває ремонт укриття в музичній школі №2, яке розраховане на 75 місць. Виконані демонтажні роботи, укладено керамічною плиткою підлогу, стіни у санітарній кімнаті; виконано ремонт систем теплопостачання, водопостачання та водовідведення; встановлено системи вентиляції та пожежної сигналізації; проведені  електромонтажні роботи, тощо. Вхід до укриття для осіб з інвалідністю облаштовано  електропідйомником. Також, у закладі працює Пункт незламності, завдяки якому під час блекаутів всі бажаючі можуть підзарядити гаджет чи просто відпочити.

Директор музичної школи Наталя Ковальська, сказала: «Ми дуже вдячні міській владі та Раді оборони міста. Завдяки відремонтованому укриттю наші вихованці зможуть відвідувати школу, продовжувати грати на музичних інструментах, займатися хоровим і сольним співом, образотворчим мистецтвом».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых