--.-° --% 0мм

Мер одного з приморських міст Одещини очолював банду рекетерів

16:54, 22 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону.

Учасники угруповання силою змусили власницю бази відпочинку на узбережжі Чорного моря відмовитися від 50% корпоративних прав на об’єкт.

Потім призначили «свого» директора на даний комплекс, який почав шукати на нього покупців. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися «віджати» у власниці решту 50% корпоративних прав.

Всі операції здійснювалися під керівництвом мера міста, який для реалізації оборудки залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.

Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання на гарячому, коли той отримував 30 тисяч доларів США завдатку від покупців бази відпочинку.

На підставі отриманих доказів затриманому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых