--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 07 24 та тижня

19:38, 21 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне про підсумки дня та цього тижня

- Закінчується вже 879-й день після початку повномасштабної війни. Ще раз хочу вас привітати з Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, шановні криворіжці! Це свято всього нашого міста. Свято людей, чиїми руками твориться велич Кривбасу та нашої країни. Зараз дуже нелегко. Але разом ми вистоїмо та переможемо! Дякую вам за вашу працю! Зі святом, Кривий Ріг! Слава праці українських гірників та металургів!
 
- Щодо подій на фронті, то оперативна обстановка на нашому напрямку залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Генштабу, за минулу добу втрати ворога склали: 1100 окупантів, 9 танків, 46 бойових броньованих машин, 44 артилерійських системи, засіб ППО, 52 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 68 автомобілів та дев’ять одиниць спеціальної техніки.
 
- Вночі у небі над нашої областю було знищено 4 БпЛА "Shahed-131/136". Дякуємо ППО! Шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночіобстріляв з артилерії Нікополь. Пошкоджені сонячні панелі.Вдень окупанти продовжили обстріл Нікопольщини, під артобстрілами та дронами-камікадзе були Нікополь, Покровська, Марганецька, Червоногригорівська та Мирівськагромади. Постраждала 89-річна жінка, вона госпіталізована до лікарні. Пошкоджені 4 приватні будинки, господарські споруди, база відпочинку, газогін та ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Продовжується щодня допомога нашим Героям. На тижні передали для 59 окремої мотопіхотної бригади ще 2 японські пікапи NISSAN за приватні кошти через ГО «Набат Кривбас» на суму 1 млн 12 тис. грн, а також автомобіль «Багі» 1-муокремому батальйону «Вовки Да Вінчі» ім. Дмитра Коцюбайла 67 ОМБр на суму 890 тис. грн. А всього з початку війни Радою оборони міста передано у військові частини вже 662 од. автомобільної техніки на суму 436,5 млн грн. В тому числі: позашляховики та пікапи - 426 од, вантажні авто - 84 од, мікроавтобуси - 70 од, швидкі допомоги - 54 од, багі та квадроцикли - 19 од та інша техніка. В цілому, станом на 1 липня 2024 р. Радою оборони міста надана пряма допомога нашим військовим на суму вже 2 млрд. 269 млн. грн. З них 1 млрд 571 млн грн – це бюджет міста, а 698 млн грн – це приватні кошти, спрямовані нами через Фонд «Набат Кривбас». Робота триває.
 
- Провів у четвер велику нараду з керівниками лікувальних закладів з питань реабілітації. Кривий Ріг на сьогодні є основною госпітальною базою для військовослужбовців всього півдня України. За час війни у Кривому Розі проліковано та пройшли реабілітацію вже майже 30 тисяч військовослужбовців.
 
Зараз у місті працює 7 реабілітаційних відділень, це досить багато. Повноцінну реабілітацію пройшли понад 1400 наших Захисників та Захисниць. Але на цьому не зупиняємось – зараз тривають роботи щодо створення ще одного великого реабілітаційного відділення на базі 5-ї лікарні (саме там ще у 2017 році нами був створений один із найпотужніших в Україні реабілітаційних центрів), а також ремонти у чотирьох відділеннях інших лікарень. Крім сучасного ремонту тут буде одне з кращих в Україні обладнання. Для нових відділень виділено 39,2 млн грн з міського бюджету, та завдяки налагодженій нами співпраці з Урядом Чехії понад 400 тис євро надасть на обладнання Чехія.
 
- Провели низку зустрічей з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіном Гаррісом. Підбили підсумки проєктів, які Велика Британія допомагає фінансувати в Кривому Розі через Міжнародну організацію з міграції, та окреслили спільні наступні дії. Перш за все, це стосується відновлення та розвитку інфраструктури.

Завдяки Уряду Великої Британії Кривий Ріг вже отримав для міського водоканалу 6 км труб діаметром 630 мм, два насоси відцентрованих потужністю по 400 кВт для насосних станцій та п’ять перетворювачів частоти для плавного запуску двигунів насосних агрегатів. Дуже вдячний партнерам за підтримку! Разом рухаємося далі!
 
- Робимо все можливе, щоб у дітей було нормальне, наскільки це можливо в умовах війни, дитинство. Протягом літа у Кривому Розі при школах працюють пришкільні, спортивні, навчально-ігрові майданчики. Вже майже 10 тис. дітей відпочили на цих майданчиках. Також працюють усі 10 комунальних ДЮСШ та понад 70 просторів, у яких юні криворіжці можуть займатися творчістю, отримувати психологічну підтримку та розважатися. Також цього літа у заміському комунальному таборі, розташованому у лісі, ми організували безкоштовний відпочинок для дітей з родин з родин загиблих та зниклих безвісти Захисників, тих, які перебувають у полоні та тих, які зараз воюють на фронті. За три зміни в таборі відпочило вже 611 дітей. Але попереду ще дві зміни - всього ми організували 5 змін для 1 000 дітей
 
В четвер радий був поспілкуватися з хлопцями та дівчатами – дуже приємно, що враження від відпочинку у них найприємніші. Це головна оцінка роботи. А колектив вихователів та вожатих підготував насичену програму розваг, майстер-класів та конкурсів вже на наступні зміни.
 
- Вже незабаром новий навчальний рік. Безпека  дітей - найголовніше, тому продовжуємо ремонт приміщень для укриттів, розташованих у закладах освіти. Без сертифікованого укриття ні школи, ні дитячі садки працювати не можуть. Вже створено 211 сховищ, які отримали дозвіл від ДСНС: 108 – у школах, 88 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах. Також розпочато 3 проєкти з будівництва «підземних шкіл» та в 7 школах - ремонт укриттів.
 
У вівторок провів виїзну нараду щодо ходу ремонтних робіт. Залучаючи всі можливі ресурси, намагаємось створити найбільш безпечні умови для того, щоб криворізькі діти, навіть в умовах війни, здобували якісну освіту. У укриттях приводиться до ладу електропроводка, вентиляція, стіни, стеля, облаштовуються санвузли. Сховища укомплектовані всім необхідним для перебування дітей. Також заклади освіти оснащені вже 289 генераторами, щоб забезпечити незалежність від централізованої електромережі. Робота в цьому напрямку триває.
 
-  У місті організована робота 105 дитячих садків, які відвідують понад 5 тисяч маленьких криворіжців. Це не тільки можливість для дітей виховуватися, розвиватися і грати з однолітками, але і велика допомога батькам. Тому, щоб ще більше дітей могли відвідувати дитсадочки, також створюємо в закладах додаткові укриття. Там, де це технічно неможливо – ведуться роботи зі створення укриттів у безпосередній близькості від садка.
 
Так, наприклад, дитячі садочки №94 та №246 у Металургійному районі знаходяться поруч. У садочку №246 немає технічної можливості створити укриття. Тому у 2023р. за кошти міського бюджету в садочку № 94 було збудовано укриття на 50 місць. Це дозволило щоб 20 дітей із садочка № 94 та 20 дітей із садочка № 246 мали можливість відвідувати заклади. А після того, як нове укриття запрацює, кількість дітей, які зможуть займатися у садочках №94 та №246 збільшується до 100.
 
- Продовжується третя хвиля видачі продуктових наборів. Ще близько 65 тисяч сімей криворіжців, а саме  - отримувачі пенсії, що одержують відповідну пенсійну виплату в розмірі більше ніж 2800 грн і до 8100 грн включно, отримають безкоштовні набори від міста. Ті, хто отримує пенсію до 2800 грн, отримали продуктові набори цього року раніше. У третій хвилі вже видано понад 51,2 тис. наборів. А з початку повномасштабної агресії вже видано понад 676 тис. продуктових наборів.

Шановні земляки! Прошу бути обережними - на Дніпропетровщині дуже суха та спекотна погода. За повідомленням ДСНС, до 22 липня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. Тож вкотре нагадую про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт. Будьте обережні самі та стежте за дітьми - працівникам ДСНС вистачає роботи крім того, щоб гасити очерети і суху траву.
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых