--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 07 24

20:00, 20 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки цієї суботи

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 990 осіб, 7танків, 15 бойових броньованих машин, 22 артилерійські системи, одну РСЗВ, засіб ППО, літак Су-25, 34 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 59 автомобілів та 14 одиниць спеціальної техніки ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Пошкоджено приватний будинок. Слава Богу, без втрат.
Протягом дня ворог півтора десятки разів атакував Нікопольщину дронами-камікадзе та артилерією. Під ударом були Нікополь, Марганецька, Покровська і Мирівська громади.Загинув 44-річний чоловік, поранено жінку 60 років.
Пошкоджені багатоквартирний і 17 приватних будинків. Понівечені 8 господарських споруд та гімназія, три теплиці, лінії електропередач та газогони.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують роботу наші фахівці ДСНС. З початку тижня навколо Кривого Рогу знищено 17 вибухонебезпечних предметів. Зокрема, за межами села Велика Костромкавиявлено та знищено касетні елементи трьох одиниць ПФМ-1Ф («Лепесток»). А в 2,5 км на захід за межами м. Зеленодольськна відкритій території знищено сучасні артилерійські снаряди -12 одиниць АС-23 мм та 2 одиниці АС-30. Тож будьте уважні – якщо побачили підозрілі предмети, не наближайтесь, а відразу телефонуйте 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- У зв’язку з проведенням ремонту в районі Центрально-міського ринку з завтрашнього дня і до 28 липня не буде ходити тролейбус №7, а тролейбус № 24 буде рухатися, оминаючи ділянку ремонту. Прошу з розумінням поставитися до необхідності проведення робіт.
 
- Щодо енергопостачання. За повідомленням «Укренерго», сьогодні до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для побутових та промислових споживачів. Дефіцит у системі зберігається, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Сьогодні передали від Ради оборони міста нашим військовим ще один автомобіль «Багі» - цього разу 1-му окремому батальйону «Вовки Да Вінчі» ім. Дмитра Коцюбайла 67 ОМБрна суму 890 тис. грн. (всього надано допомоги батальйону «Вовки Да Вінчі» вже на суму 1 млн. 729 тис. грн, з них через ГО "Набат Кривбас" -  839 тис. грн.) Це вже 19-та одиниця багіта квадроциклів, спрямованих нами нашим Захисникам. А всього з початку війни Радою оборони міста передано у військові частини вже 662 од. автомобільної техніки на суму 436,5 млн грн.
В тому числі: позашляховики та пікапи - 426 од, вантажні авто - 84 од, мікроавтобуси - 70 од, швидкі допомоги - 54 од, багі та квадроцикли - 19 од та інша техніка - 9 од. З хлопцями з  батальйону товаришуємо давно. Герой України Діма Да Вінчі воював у нас на самому початку війни, коли ворог був зовсім поруч із містом. Вічна йому пам'ять!

- Продовжується третя хвиля видачі продуктових наборів. Вона буде найбільшою - ще близько 65 тисяч сімей криворіжців, а саме  - отримувачі пенсії, що одержують відповідну пенсійну виплату в розмірі більше ніж 2800 грн і до 8100 грн включно, отримають безкоштовні набори від міста. Ті, хто отримує пенсію до 2800 грн, отримали продуктові набори цього року раніше. У третій хвилі вже видано понад 51,2 тис. наборів. А з початку повномасштабної агресії вже видано понад 676 тис.продуктових наборів. Адреси пунктів, графік їх роботи, я докладно написав в себе на офіційних сторінках у Фейсбуці та Телеграм. Також ця інформація є на сайті виконкому міської ради.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых