--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 19 07 24

20:10, 19 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки цієї п'ятниці

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальнівтрати ворога минулої доби склали 980 окупантів, літак Су-25, 5танків, 19 ББМ, 55 артсистем, 1 засіб ППО, 76 одиниць автомобільної техніки. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та 5-ма дронами-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Пошкоджено приватний будинок. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але загроза ворожих ракетних і дронових ударів залишається високою - дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Робимо все можливе, щоб у дітей було нормальне, наскільки це можливо в умовах війни, дитинство. Протягом літа у Кривому Розі при школах працюють пришкільні, спортивні, навчально-ігрові майданчики. Вже майже 10 тис. дітей відпочили на цих майданчиках - для них також організована цікава програма. Також працюють усі 10 комунальних ДЮСШ та понад 70 просторів, у яких юні криворіжці можуть займатися творчістю, отримувати психологічну підтримку та розважатися.
 
Також цього літа у заміському комунальному таборі, розташованому у лісі, ми організували безкоштовний відпочинок для дітей з родин з родин загиблих та зниклих безвісти Захисників, тих, які перебувають у полоні та тих, які зараз воюють на фронті. За три зміни в таборі відпочило вже 611 дітей. Але попереду ще дві зміни - всього ми організували 5 змін для 1 000 дітей
 
В третю зміну 200 дітей відпочили та набралися сил. Вчора радий був поспілкуватися з хлопцями та дівчатами – дуже приємно, що враження від відпочинку у них найприємніші. Це головна оцінка роботи.
А колектив вихователів та вожатих підготував насичену програму розваг, майстер-класів та конкурсів вже на наступні зміни. З дітьми багато займаються як педагоги, так і психологи - причому не лише штатний психолог табору, але й здійснюється психосоціальний супровід дітей командою психологів, які працюють з дітьми за міжнародними програмами.
   
-  Життя триває. У місті організована робота 105 дитячих садків, які відвідують понад 5 тисяч маленьких криворіжців. Це не тільки можливість для дітей виховуватися, розвиватися і грати з однолітками, але і велика допомога батькам. Тому, щоб ще більше дітей могли відвідувати дитсадочки, створюємо в закладах додаткові укриття. Там, де це технічно неможливо – ведуться роботи зі створення укриттів у безпосередній близькості від садка.
 
Так, наприклад, дитячі садочки №94 та №246 у Металургійному районі знаходяться поруч. У садочку №246 немає технічної можливості створити укриття. Тому у 2023р. за кошти міського бюджету в садочку № 94 було збудовано укриття на 50 місць. Це дозволило щоб 20 дітей із садочка № 94 та 20 дітей із садочка № 246 мали можливість відвідувати заклади. Ще 40 вихованців цих дитсадочків займаються на базі сусідньої школи №66 – там місто також побудувало укриття. Але це не зовсім зручно, тому зараз ведуться роботи зі створення ще одного укриття в садку №94. І після того, як нове укриття запрацює, кількість дітей, які зможуть займатися у садочках №94 та №246 збільшується вдвічі – до 100.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых