--.-° --% 0мм

Індивідуально для кожного. Стало відомо, хто зі вступників зможе отримати гранти на освіту у 2024 році

09:10, 19 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські вступники у 2024 році зможуть отримати гранти на навчання від 15 тисячі гривень. Сума допомоги визначатиметься індивідуально та залежатиме від результатів, отриманих на Національному мультипредметному тесті (НМТ) з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

Зокрема, абітурієнти, які склали НМТ від 150 балів з будь-яких двох предметів, зможуть отримати грант першого рівня у розмірі 15 тисяч гривень. Вступники другого рівня повинні здобути не менше 170 балів з двох предметів, аби мати допомогу від держави 25 тисяч гривень. Про це Міністерство освіти та науки (МОН) повідомило на офіційному сайті.

МОН також зауважило, що розмір гранту може бути більшим та залежатиме від обраної спеціальності. Крім того, для деяких фахів він передбачатиме лише результати другого рівня.

Якщо ж студент вступив на бюджет, то він отримує повне фінансування вартості навчання. Державні гранти не впливатимуть на тих здобувачів освіти, які цьогоріч вступають на безкоштовну форму.

Для того, аби отримати грант на освіту, вступникам потрібно подати заявку, визначившись з пріоритетним закладом освіти та освітньою програмою в електронному кабінеті. Зробити це потрібно в період з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.

Після оброблення даних, студент отримає інформацію про суму допомоги. МОН зауважило, що грант надається на весь термін навчання, проте виплати проводитимуть двічі на рік.

Крім того, вступникам потрібно пройти електронну ідентифікацію через застосунок "Дія". Після чого, відкрити в одному з банків України рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування гранту.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых