--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 18 07 24

20:07, 18 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки четверга

- Вночі у небі над нашої областю було знищено 5 БпЛА "Shahed-131/136" та 2 ракети, а з ранку ще й розвідувальний БпЛА. Дякуємо ППО! Але загроза ворожих ракетних і дронових ударів залишається високою - дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Оперативного командування "Південь", втрати ворога минулої доби склали 120окупантів та 42 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 1 танк, 4 гармати, 3 міномети, 20 одиниць автомобільної техніки, 4 станції РЕБ. Також знищено 10 місць зберігання боєприпасів, 3 спостережні пункти, 1 вогневу позицію ворога. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку, Покровську та Мирівську громади. Пошкоджено приватне і комунальне підприємства, навчальний заклад, ЛЕП, 8 приватних будинків, дві господарські споруди. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Тільки за останні два дні на території Зеленодольської громади Криворізького району вони виявили та знищили п'ять мін-"пелюсток" та 14 ворожих снарядів. Тому всім, хто буває на раніше прифронтових територіях, треба бути вкрай обережними, не чіпати підозрілі предмети, а відразу дзвонити 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Провів сьогодні велику нараду з керівниками лікувальних закладів з питань реабілітації. Кривий Ріг на сьогодні є основною госпітальною базою для військовослужбовців всього півдня України. Ще на самому початку війни ми створили стратегічний запас медикаментів та забезпечили стабільну роботу лікарень. За час війни у Кривому Розі проліковано та пройшли реабілітацію вже майже 30 тисяч військовослужбовців.
 
Зараз у місті працює 7 реабілітаційних відділень, це досить багато. Повноцінну реабілітацію пройшли понад 1400 наших Захисників та Захисниць. Але на цьому не зупиняємось – зараз тривають роботи щодо створення ще одного великого реабілітаційного відділення на базі 5-ї лікарні (саме там ще у 2017 році нами був створений один із найпотужніших в Україні реабілітаційних центрів), а також ремонти у чотирьох відділеннях інших лікарень.
 
Я вдячний за підтримку проєкту керівництву області та особисто керівнику ОВА Сергію Петровичу Лисаку. Крім сучасного ремонту тут буде одне з кращих в Україні обладнання. Для нових відділень виділено 39,2 млн грн з міського бюджету, та завдяки налагодженій нами співпраці з Урядом Чехії понад 400 тис євро надасть на обладнання Чехія.
 
- Та про наші мирні перемоги. 11 медалей різного ґатунку вибороли криворізькі спортсмени - вихованці криворізького ОФОП "Бассай-Дай" - на Кубку чемпіонів з традиційного карате, у якому взяли участь спортсмени із 10 областей України. Вітаю наших спортсменів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых