--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 липня

20:14, 17 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

- Почну з доброї новини. Сьогодні відбувся черговий обмін полоненими – ще 95 захисників України були звільнені з російського полону та повернулися на батьківщину. Серед них – двоє військовослужбовців з Кривого Рогу. Дякуємо всім, хто брав участь у роботі з повернення наших хлопців додому! Віримо, що всі полонені обов'язково повернуться в Україну!
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За інформацією Генштабу,загальні втрати ворога минулої доби склали 1110 окупантів, 11танків, 9 ББМ, 43 артилерійські системи, 61 од. авто-бронетехніки, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО. Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку, Покровськута Мирівську громади. Пошкоджено промислове підприємство, приватний будинок, господарська споруда, газогін, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Ситуація в енергетиці країни залишається дуже складною внаслідок численних ворожих обстрілів та аномальної спеки. За розпорядженням "Укренерго" енергетики цілодобово застосовують графіки погодинних відключень. Час та райони відключень визначають самі енергетики, це не в повноваженнях міста. Дізнатись інформацію про відключення можна на офіційному сайті ДТЕК. Нагадую, що у місті постійно працює 213 Пунктів незламності.
 
- Провели низку зустрічей з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіном Гаррісом. Підбили підсумки проєктів, які Велика Британія допомагає фінансувати в Кривому Розі через Міжнародну організацію з міграції, та окреслили спільні наступні дії. 
 
Перш за все, це стосується відновлення та розвитку інфраструктури.Завдяки Уряду Великої Британії Кривий Ріг вже отримав для міського водоканалу 6 км труб діаметром 630 мм, два насоси відцентрованих потужністю по 400 кВт для насосних станцій та п’ять перетворювачів частоти для плавного запуску двигунів насосних агрегатів.
 
Хочу навести пряму мову пана Посла, який дуже тепло ставиться до нашого міста: 
"Я дуже радий бути тут, в Кривому Розі. Кривий Ріг - це сталеве серце України, дуже важливе місто для України, для економіки України, і ми, як надійний партнер України, хочемо краще розуміти ситуацію тут, на місцях, і як ми можемо співпрацювати далі. Ми вже фінансували проєкти у Кривому Розі - і гуманітарний, і стосовно постачання води, тому я хотів би побачити результати цієї програми. У Великій Британії ми маємо зараз новий Уряд і наш Прем’єр-Міністр зустрічався з вашим Президентом, і сказав, що наша підтримка залишається сталевою".
Дуже вдячний партнерам за підтримку! Разом рухаємося далі!
 
- Та про наші мирні перемоги. Криворізький гірничорятувальник, стронгмен та тренер команди ЦДЮТ «Сузір'я» Володимир Мостовий на Всеукраїнському турнірі для силових структур зі стронгмену «Сила Оборони» у ваговій категорії до 80 кг перевершив усіх суперників та завоював золото! А у м. Плзень (Чехія) відбулися Міжнародні змагання зі стрільби кульової серед юніорів. На них вихованка нашої ДЮСШ №7 Вілєна Бевз у складі команди Дніпропетровської області здобула 2 бронзові медалі. Вітаю наших спортсменів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых