--.-° --% 0мм

До відома криворіжців: вода в річці Інгулець забруднена менше ніж вода в річці Саксагань

14:44, 17 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У рамках щомісячного моніторингу якості водойм міста інформуємо про результати лабораторних досліджень води річок Інгулець та Саксагань, виконаних у червні поточного року. Управління  екології виконкому Криворізької міської ради.

Показники якості води у річці Інгулець у межах санітарно-гігієнічних нормативів. У порівнянні з минулим роком та квітнем-травнем 2024 року, якість води у річці покращилась. Спостерігається зниження концентрацій хлоридів, сульфатів та сухого залишку у всіх моніторингових точках річки Інгулець.

Концентрації забруднюючих речовин у річці Саксагань вищі, ніж у річці Інгулець. Із 11 контролюючих хімічних речовин перевищення фіксуються по трьом показникам: сухий залишок, хлориди та сульфати. Показники якості води річки Саксагань у поточному році на рівні минулорічних.

Відповідно до Водного кодексу України, прибережні захисні смуги уздовж річок є природоохоронною територією, на якій забороняється зокрема садівництво та городництво, влаштування літніх таборів для худоби, миття транспортних засобів, влаштування звалищ сміття, випалювання сухої рослинності або її залишків, тощо.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых