--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 липня

20:15, 16 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка

 Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За інформацією Генштабу, втрати ворога минулої доби склали 1110 окупантів, 13 танків, 36 ББМ, 44 артилерійські системи, 57 одиниць авто-бронетехніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Сталося кілька пожеж. Пошкоджено два десятки приватних будинків, господарські споруди, будівля транспортного підприємства, магазин, сонячні панелі, мікроавтобуси, легковик, ЛЕП, газогін. Без втрат.
 
Вночі у небі над нашої областю було знищено 1 ворожий БпЛА. Дякуємо ППО! Але загроза ворожих ракетних і дронових ударів залишається високою - дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Внаслідок численних ворожих обстрілів та аномальної спеки продовжує залишатись дуже складною ситуація в енергетиці країни. За розпорядженням "Укренерго" енергетики цілодобово застосовують графіки погодинних відключень. А сьогодні з ранку були застосовані й екстрені відключення світла у низці областей, у тому числі й у нашій. Час та райони відключень визначають самі енергетики, це не в повноваженнях міста. Тому дізнатись інформацію про відключення можна на офіційному сайті ДТЕК. У зв'язку з ситуацією, що склалася, рекомендується не залишати включеними в мережу побутові прилади, особливо коли ви йдете з дому, щоб уникнути небезпечних ситуацій при включенні/вимкненні електроенергії. Нагадую, що у місті постійно працює 213 Пунктів незламності.
 
- Вже незабаром новий навчальний рік. Безпека  дітей -  найголовніше, тому продовжуємо ремонт приміщень для укриттів, розташованих у закладах освіти. Без сертифікованого укриття ні школи, ні дитячі садки працювати не можуть. На сьогодні вже створено 211 сховищ, які отримали дозвіл від ДСНС: 108 – у школах, 88 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах. Також розпочато 3 проєкти з будівництва «підземних шкіл» та в 7 школах - ремонт укриттів. 
 
Сьогодні провів виїзну нараду щодо ходу ремонтних робіт. Залучаючи всі можливі ресурси, намагаємось створити найбільш безпечні умови для того, щоб криворізькі діти, навіть в умовах війни, здобували якісну освіту. У укриттях приводиться до ладу електропроводка, вентиляція, стіни, стеля, облаштовуються санвузли. Сховища укомплектовані всім необхідним для перебування дітей. Також заклади освіти оснащені вже 289 генераторами, щоб забезпечити незалежність від централізованої електромережі. Робота в цьому напрямку триває. Щодо форми навчання - безумовно враховуватиметься думка батьків, а згідно з опитуваннями понад 70% вважає, що найбільш ефективною буде модель минулого року - онлайн з можливістю офлайн консультацій за згодою батьків.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з плавання серед юнаків та юніорів Данило Сологуб завоював 4 золоті медалі, Данило Пирогов 1 золоту та 2 бронзові медалі, Микита Котляров – 2 срібні, Денис Фомін – 1 бронзову. Придушую спортсменів наших ДЮСШ №1 та №2, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых