--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 липня

20:20, 15 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності - свято, яке символізує тисячолітню історію нашого народу, його незламність, стійкість та прагнення до свободи. Шлях нашої держави був сповнений випробувань. Сьогодні ми знову боремося за нашу волю. Ворог знову зазіхнув на нашу землю, на нашу державність, на наше майбутнє. Та ми не здамося! Ми об'єдналися, щоб дати відсіч агресору, щоб захистити нашу землю. Україна переможе! Ми збудуємо сильну, квітучу державу, де пануватимуть мир, злагода та добробут.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За інформацією ОК "Південь", втрати ворога минулої доби склали 1200 окупантів, 2 засоби ППО, 8 танків, 15 ББМ, 62 артилерійські системи, 85 одиниць авто-бронетехніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакувавз артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Пошкоджено промислове підприємство, чотириповерхівка, 10 приватних будинків, 4 господарські споруди, гараж, легковики та вантажівка, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму 11 млн. 300тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 1 млн. 286 тис. грн.
 
Зокрема, допомогу передано нашій 129 бригаді, 77 криворізькій аеромобільній бригаді, 13 БрОП "Хартія", 151 ОМБр, ОТУ "Харків" та іншим частинам. У тому числі: 5 автомобілів "Баги", автомобіль пікап, 15 макетів військової техніки, 18 квадрокоптерів, 30 зарядних станцій та багато іншого. Також передали друзям з окремої 3-ї штурмової бригади ще один безпілотний розвідувальний комплекс «Лелека-100» з трьома літаками на суму 7 млн. 923 тис. грн.
 
Таким чином, Радою оборони міста з початку війни надана пряма допомога нашим військовим на суму понад 2 млрд. 280 млн. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.
 
- Триває і допомога криворіжцям, які її потребують, продуктовими наборами. Цього разу для отримувачів пенсії у розмірі більше 2 800 грн і до 8 100 грн включно. Допомогу отримають близько 65 тисяч криворізьких сімей. Усі 25 пунктів видачі у всіх районах міста працюватимуть щотижня із понеділка по суботу включно з 08.00 до 15.00. Мешканцям з обмеженими фізичними можливостями працівники соцслужб доставлятимуть набори безпосередньо додому. З 8 липня на сьогоднішній вечір видано вже 41,2 тисячі наборів, а всього з початку війни - понад 666,2 тисяч.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з шахів вихованці нашої ДЮСШ №3 показали чудовий результат. ІІ місце зі швидких шахів виборола Юліана Мінаєва, а ІІІ місце з класичних шахів Василь Лях. Вітаю наших спортсменів та бажаю нових перемог! 
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых