--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 25 06 24

19:35, 25 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка

Продовжуємо реалізовувати інноваційні проєкти в освіті. Сьогодні відбулася Стратегічна сесія з діджиталізації освіти. Міністерство освіти та науки лише сьогодні презентувало систему Human для використання в громадах Дніпропетровської області для онлайн навчання, а ми в Кривому Розі вже три роки працюємо на ній. Також була презентована система переходу від паперових щоденників школярів на електронні, а криворізькі навчальні заклади перейшли на цифрову систему щоденників та журналів з 2022.
До того ж, чотири роки тому ми створили в Кривому Розі Освітній Портал міста, де розміщені всі навчальні матеріали для усіх класів з усіх тем. Над його наповненням працюють біля 500 вчителів. Серед результатів – те, що в цьому році, навіть в умовах війни, в Кривому Розі 322 медалісти. Це – рекорд за останні 10 років.
Зазначу, що для розвитку можливостей для учнів та вчителів Кривий Ріг завдяки співпраці з міжнародними партнерами вже отримав понад 6 тис ноутбуків та планшетів. А цього року, в рамках співпраці з Люксембургом ми плануємо отримати ще біля 10 тис ноутбуків.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат. За інформацією ОК "Південь", втрати ворога минулої доби склали 88 окупантів та 28 одиниць військової техніки, з них: 8 гармат; 3 міномети; 10 одиниць авто-бронетехніки; 3 човни. Також знищено 3 пункти управління БпЛА, 2 польові пункти боєпостачання та спостережні пункти ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському вночі ворог атакував дронами-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Пошкоджено інфраструктуру та автомобіль. Без втрат.Протягом дня ворог бив по Нікопольщині дронами-камікадзе і артилерією. Від ударів здригалисярайцентр, Покровська, Марганецька та Мирівська громади. Понівечені та знищені господарські споруди. Там виникла пожежа, вогонь рятувальники загасили. Пошкоджені 4 приватні будинки, гараж, вантажівка, лінії електропередач та газогони. Цілив агресор і по інфраструктурі. Ніхто не постраждав.
 
У Криворізькому районі обстрілів не було.  
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- За повідомленням "Укренерго", сьогодні по всій країні цілодобово застосовуються графіки погодинних відключень електроенергії, у тому числі і в нашому місті. З 12:00 обсяг з обмежень електроенергії по всій країні збільшено. У зв'язку з цим частково відключаються і світлофори, тому водії та пішоходи – будьте уважні. Нагадую, що час та райони відключень визначають саме енергетики, це не повноваження міста. Отримати інформацію про те, як будуть діяти обмеження, можна на офіційному сайті ДТЕК.
 
- Провів робочу нараду щодо підготовки в Кривому Розі фахівців з гуманітарного розмінування. Проєкт реалізується разом зі швейцарським фондом FSD.
Так, в самому Кривому Розі немає проблем з мінами – ми зуміли зупинити ворога, наше місто не було захоплене та зруйновано. Але є величезні території в Херсонській, Запорізькій, Харківській та інших областях, де була окупація, де йшли і йдуть бої. Тому найближчі десятиріччя фахівці з гуманітарного розмінування будуть забезпечені роботою. Зараз навчається перша група з 34 людей. На навчання приймаються і чоловіки, і жінки. Для кандидатів бажано мати досвід служби в армії та базове знання англійської мови. Після навчання фахівці отримують гідну заробітну плату. Тренінги проводять швейцарські експерти. На період роботи фахівцям з гуманітарного розмінування надається офіційне працевлаштування згідно з законодавством України, необхідне обладнання для безпечного виконання робіт, засоби індивідуального захисту та страхування від нещасних випадків. > Олександр Вілкул: - Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України «Вільна піраміда» з більярду наші криворізькі спортсмени – Іван Мороз та Федір Жданов завоювали «бронзові нагороди». Вітаю наших спортсменів та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых