--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 06 24 та тижня

20:07, 23 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Головне про підсумки дня та цього тижня.   

- Закінчується вже 851-й день після початку повномасштабної війни. Сьогодні свято, я щиро вітаю вас зі Святою Трійцею! Нехай це світле свято принесе у ваші домівки мир та спокій, а Свята Трійця завжди оберігає вас та ваших близьких! 
 
Щодо подій на фронті, то оперативна обстановка на нашому напрямку залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Генштабу, за минулу добу втрати ворога склали: 1270 окупантів, 10 танків, 15 бойових броньованих машин, 61 артилерійську систему, дві РСЗВ, два засоби ППО, 50 БпЛА ОТР, 13 ракет, 44 автомобілі та вісім одиниць спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночіатакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь. Пошкоджено, інфраструктуру міста, 2 вантажівки та легковик.  Вдень ворог обстріляв Нікополь, Мирівську, Червоногригорівську та Покровську громади. Пошкоджено 10 приватних будинків, продуктовий магазин, авто, ЛЕП та 7 господарських споруд, одна – знищена. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, ситуація в місті знаходиться під контролем, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. За повідомленням «Укренерго», сьогодні обленерго застосовують графіки погодинних відключень до 23:00. Дефіцит у системі зберігається, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Щодо ранкової ситуації на металургійному підприємстві. За інформацією підприємства, сьогодні близько 05:00 сталося раптове відключення ряду виробничих потужностей ПАТ "АрселорМиталл Кривий Ріг" від енергосистеми. Виробничники вимушені були вдатися до ряду кризових технологічних дій для забезпечення безпеки працівників та збереження виробничого обладнання. Наслідки аварійної ситуації було видно в місті. В наслідок ситуації станом на ранок, за даними автоматизованих постів моніторингу атмосферного повітря, було зафіксовано зростання концентрацій окремих забруднюючих речовин. Зараз енергопостачання відновлено, всі основні показники знаходяться в межах нормативних значень. 
 
- Ворог продовжує терор мирних міст та громад України. Так у п’ятницю "високоточні" покидьки балістичною ракетою "Іскандер-М" атакували продуктові склади у Кривому Розі. На жаль, двоє поранених – чоловіки 64 роки та 22 роки. Зазвичай на цих складах багато працівників, але через відключення електроенергії в той день людей відпустили раніше. А вибиті вікна у школі та будинках ми відновимо. Головне, що всі цілі.
 
- Незважаючи на всі труднощі, життя триває. Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму 7 млн. 246 тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 601 тис. грн. Зокрема, допомогу передано нашій криворізькій 17-й танковій бригаді, 129-й бригаді, 77-й криворізькій аеромобільній бригаді, нашим нацгвардійцям з 21-ї бригади, 25-й, 43-й та 321-й бригадам та іншим частинам. У тому числі передали 100 FPV-дронів, 11 квадрокоптерів, 4 портативних РЕБ, 30 одиниць ноутбуків та офісної техніки, а також 4 тепловізійні монокуляри та багато іншого.
 
Також надіслали нашим військовим ще одну велику партію допомоги на суму 33 млн 500 тис. грн. Вона включає:87 сучасних квадрокоптерів DJI Mavic 3 PRO та DJI MAVIC 3Т з тепловізорами, 580 сучасних FPV-дронів, БАК "Лелека-100", 65 радіостанцій, 3 світлодіодні спеціальні зенітно-пошукові прожектори, 24 ноутбуки, 60 акумуляторних батарей, 15 холодильників та багато іншого. Таким чином, Радою оборони міста надана пряма допомога військовим на суму вже майже 2,2 млрд. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.

- Днями провів чергове засідання Діалогової ветеранської платформи щодо допомоги військовослужбовцям та ветеранам. Ветерани – це наші Герої. Ми справді робимо для них все можливе і наше місто визнане одним із лідерів в Україні у цьому напрямку.  В рамках нової ветеранської політики - політики Героїв - реалізуємо у Кривому Розі Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. Це 10 великих розділів та 70 заходів різного спрямування – соціальні, медичні, реабілітаційні, освітні, спортивні, культурні та інші. На реалізацію всіх заходів Програми на 2024 рік буде спрямовано понад 500 млн грн.
 
Успішна інтеграція ветеранів у цивільне життя - це один із наших найважливіших пріоритетів. Окрім прямої матеріальної підтримки з міського бюджету важливо забезпечити ветеранам доступ до різноманітних ресурсів, таких як професійна підготовка, програми підтримки у працевлаштуванні, медична допомога, психологічна підтримка, соціальні послуги. Ми працюємо над створенням сприятливого середовища, де кожен ветеран може знайти необхідну підтримку. Політика Героїв, яку ми впроваджуємо – програма, яка відкрита для нових ідей та нових пропозицій. Працюємо далі. Ветерани та їх сім'ї завжди будуть оточені у Кривому Розі турботою та підтримкою.
 
- У вівторок передали нашим поліцейським з Полку патрульної поліції ще 11 нових патрульних автомобілів. Я особисто вдячний цим хлопцям та дівчатам за їхню роботу при ліквідації наслідків ворожих ракетних та дронових ударів. Як правило, їхні екіпажі приїжджають першими – бо вони всюди ведуть патрулювання. На рахунку патрульних поліцейських десятки врятованих життів фактично "відкопаних" людей. А нашим героїчним військовим Радою оборони міста закуплено та передано вже 653 од. автомобільної техніки, але життя міста також не може зупинитися.
 
- У Кривому Розі створили вже четвертий гуманітарний Центр для мешканців Донецької області. Разом із начальником Авдіївської міської військової адміністрації Віталієм Барабашом, відкрили хаб «Авдіївка» - це у Металургійному районі на вул. Гетьманська, 5 - для допомоги та підтримки наших співвітчизників з Донецької області, які вимушені були покинути свої домівки в Авдіївці. Раніше у нас у місті було створено Центри «ЯМаріуполь», який був відкритий одним із перших, а також «З Бахмутом у серці» та «Бахмутський район єднає серця». 
 
З перших днів війни Кривий Ріг прийняв понад 80 тисяч вимушених переселенців з 15 регіонів України. Більше півтисячі - зі зруйнованої окупантами Авдіївки. Ми розуміємо, наскільки важко цим людям та наскільки їм потрібна підтримка. Надавали допомогу з розселенням, оформленням документів, медичну та з багатьох інших питань. А в таких Центрах люди можуть отримати допомогу з гуманітарних питань, юридичну та психологічну підтримку, діти можуть позайматися у майстер-класах, можна й просто поспілкуватися із земляками – це також дуже важливо. Українці завжди будуть допомагати українцям. 
 
- Цього року Кривий Ріг побив десятирічний рекорд за кількістю медалістів серед випускників шкіл - відразу 322 медалі! Всього у нашому місті цього року 2 500 тисячі випускників 11-х класів та 6 889 дев’ятикласників. Серед одинадцятикласників 322 учні нагороджені медалями «За високі досягнення у навчанні»: 246 випускників отримали – «золото» та 76 – «срібло». Це не просто круто, а в умовах воєнного стану – дуже круто! Вітаю всіх випускників і, звичайно, наших чудових вчителів! Окрема подяка за підтримку дітей – батькам! Це ваша спільна заслужена перемога! Від щирого серця бажаю всім подальших успіхів!Продовжуємо велику роботу з ремонтів укриттів та оснащення шкіл, щоб і наступного навчального року школярі могли успішно навчатися.

- Продовжуємо підтримувати батьків, які виховують дітей з інвалідністю. У червні ще 229 дітей з інвалідністю, 20 інсулінозалежних дітей та 17 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, отримають допомогу від міста у розмірі по 5 тис. грн. Таку ж допомогу отримують і 310 осіб з інвалідністю з дитинства. Таким чином, в Кривому Розі з міського бюджету з початку року на виплати дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю вже спрямовано 21 млн грн, її отримали 2810 осіб. 

Також продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям, які опинилися у скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. Так, цього місяця ще 2428 жителів отримають фінансову підтримку, з них – 113 на лікування. З початку року таку допомогу отримали вже 4675 криворіжців на суму 10 млн грн. 
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых