--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 червня

20:07, 21 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї п’ятниці.

- Сьогодні вдень ворог вдарив ракетою по нашому місту, проте Бог відвів.
"Високоточні" покидьки балістичною ракетою "Іскандер-М" атакували продуктові склади. Двоє поранених – чоловік 64 роки (сторож) легкий, садини, надано допомогу на місці. Хлопця 22 роки, госпіталізовано до лікарні, не важкий.
Зазвичай на цих складах багато працівників, але через відключенняелектроенергії сьогодні людей відпустили раніше.
А вибиті вікна у школі та будинках ми відновимо. Головне, що всі цілі!
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За даними Генштабу втрати ворога за минулу добу склали 1060 окупантів, 14 танків, 35 ББМ, 54 артсистеми, 47 одиниць автомобільної та 10 од. спеціальної техніки ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду. Без втрат.
Вдень на Нікопольщину російські війська здійснили 15 атак. Більш ніж півдесятка разів гатили з важкої артилерії, вдарили 8 дронами-камікадзе, скинули боєприпас з БпЛА. Гучно було у Нікополі, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах. Поранена 71-річна жінка. Оговтуватиметься вдома. Під удар агресора потрапила інфраструктура, зокрема, й житлова, два газогони та лінії електропередач. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Завдяки нашим Захисникам та Захисницям життя триває. В Кривому Розі у червні понад 8000 дітей охоплені організованим дозвіллям на базі пришкільних майданчиків. Вже майже 6000 дітей відпочили на 106 пришкільних майданчиках у першу зміну, а цього тижня стартувала 2 зміна. Всього для відпочинку та дозвілля дітей протягом літа буде працювати 203 пришкільних, спортивних, навчально-ігрових та інших майданчиків. Буде 5 змін по два тижні. Всі активності спрямовані на те, щоб юні криворіжці розвивали творче мислення, займалися фізкультурою, спілкувалися та багато іншого. 
Також, у другій половині дня протягом двох змін будуть працювати 36 спортивних майданчики, де діти зможуть взяти участь у спортивно-розважальних програмах. Крім цього, до організації змістовного дозвілля дітей долучаються заклади культури міста.

Підкреслю, усі майданчики працюють там, де є укриття, від цього залежить і кількість дітей у групі. Для відвідування дітьми пришкільних майданчиків, якщо є таке бажання, батькам необхідно написати заяву на ім'я директора своєї школи.
 
- Продовжується виконання унікальної для України комплексної міської Програми соціального захисту мешканців - це прямі виплати з міського бюджету для 50 різних категорій. Жодну з виплат не скорочено і не скасовано. У 2024 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано близько 570 млн грн. З початку року грошову допомогу від міста надано вже понад 14тис. мешканцям - на це спрямовано 110,3 млн грн. На засіданні виконкому підтримані ще 22 рішення соціального напрямку. У червні ще понад 2 тис. криворіжців отримають виплати з міського бюджету на суму 13,4 млн грн.
 
- Про наші мирні перемоги. Розпочну з привітання усіх вболівальників – в відверто «валідольному» матчі Збірна України на Чемпіонаті Європи перемогла словаків! Тримаємо кулаки і бажаємо вдачі в наступному матчі з Бельгією.
Гарний результат продемонструвала на Чемпіонаті України з легкої атлетики, який відбувся у Луцьку, вихованка криворізької ДЮСШ №10. Ірина Коб’якова посіла 2 місце на дистанції 3000 м. Вітаю нашу землячку та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых