--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 06 24

19:56, 20 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки четверга

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За даними Генштабу втрати ворога за минулу добу склали 1170 окупантів, 3 танки, 18 ББМ, 45 артсистеми, 56 одиниць автомобільної та 6 од. спеціальної техніки ворога.
 
- Сьогодні була тривожна ніч. Вчергове ворог атакував Україну ракетами та ударними БпЛА. У небі над нашої областю силами ПвК«Схід» було знищено 5 БпЛА "Shahed-131/136" та 4 ракети, у тому числі частину з них у небі над Криворіжжям. Дякуємо ППО! Але внаслідок ворожої атаки у Криворізькому районі поранення отримали троє чоловіків 30, 41 та 63 роки. Обстрілів з артилерії та РСЗВ уКриворізькому районі не було. У Нікопольському районі вдень окупанти атакували дронами-камікадзе, БПЛА та артилерією Нікополь, Покровську, Марганецьку, Мирівську громади. Пошкоджено 7 приватних будинків. 2 сонячні панелі, ЛЕП, газогони. 1 господарську споруду знищено, 3 – понівечені. Без втрат.

Шановні земляки, загроза повторення ворожих атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Як бачимо, ворог продовжує атакувати мирні міста та громади України. Внаслідок нічної ворожої атаки було на 20 хвилин зупинено роботу Радушанського водопровідного комплексу та відбулася серія потужних гідроударів. Вже з ночі фахівці КП «Кривбасводоканал» працювали, аби відновити нормальну роботу комплексу. Наразі комплекс працює. Але ситуація залишається непростою, можливі подальші гідроудари в мережі, потрібен деякий час для налагодження всіх процесів.
 
Крім того, по всій країні діють графіки аварійних відключень електроенергії, що також впливає на роботу насосних станцій. Тому, за повідомленням Водоканалу, подекуди може спостерігатися тимчасове зниження тиску води - кожній насосній станції потрібно мінімум годину для того, щоб вирівнявся тиск води у мережі після запуску генератора. Прохання з розумінням поставитися до ситуації. Працівники Водоканалу, незважаючи на обмежений людський ресурс, роблять все можливе. Про всяк випадок тримайте вдома необхідний запас води. Детальну інформацію про обмеження, час та місця підвезення води можна дізнатися на офіційному сайті Водоканалу та його сторінках у ФБ та Телеграм.
 
- Ситуація безпосередньо в енергетиці продовжує залишатись складною внаслідок численних атак ворога на інфраструктуру країни. За повідомленням "Укренерго", сьогодні з 11:00 обсяг з обмежень електроенергії по всій країні збільшено. Загалом обмеження електроенергії триватиме до 24:00. Отримати інформацію про те, як будуть діяти обмеження можна на офіційному сайті ДТЕК. Енергетики просять економити електроенергію не тільки у вечірні години, але й цілодобово. Про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності. > Олександр Вілкул: - Незважаючи на всі труднощі, життя триває. Провів чергове засідання Діалогової ветеранської платформи щодо допомоги військовослужбовцям та ветеранам. Ветерани – це наші Герої. Ми справді робимо для них все можливе і наше місто визнане одним із лідерів в Україні у цьому напрямку.  В рамках нової ветеранської політики - політики Героїв - реалізуємо у Кривому Розі Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей.
 
Це 10 великих розділів та 70 заходів різного спрямування – соціальні, медичні, реабілітаційні, освітні, спортивні, культурні та інші. Докладніше про напрямки, за якими ми працюємо для допомоги ветеранам та їхнім родинам, я написав сьогодні на своїх сторінках у Фейсбук та Телеграм. На реалізацію всіх заходів Програми на 2024 рік буде спрямовано понад 500 млн грн.
 
Успішна інтеграція ветеранів у цивільне життя - це один із наших найважливіших пріоритетів. Окрім прямої матеріальної підтримки з міського бюджету важливо забезпечити ветеранам доступ до різноманітних ресурсів, таких як професійна підготовка, програми підтримки у працевлаштуванні, медична допомога, психологічна підтримка, соціальні послуги. Ми працюємо над створенням сприятливого середовища, де кожен ветеран може знайти необхідну підтримку.
Політика Героїв, яку ми впроваджуємо – програма, яка відкрита для нових ідей та нових пропозицій. Працюємо далі. Ветерани та їх сім'ї завжди будуть оточені у Кривому Розі турботою та підтримкою.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых