--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 червня

20:05, 17 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За даними Генштабу втрати ворога за минулу добу склали 1080 окупантів, 2 танки, 18 ББМ, 14 артсистем, 24 одиниці автомобільної та 12 од.спеціальної техніки ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував із артилерії та дронами-камікадзе Нікополь і Марганецьку громаду. Поранення отримали жінки 44, 71 та 86 років. Пошкоджено харчове та промислове підприємства, 12 приватних будинків, 4 господарські споруди, 7 вантажівок, ЛЕП.

- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму 7 млн. 246 тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 601 тис. грн
 
Зокрема, допомогу передано нашій криворізькій 17-й танковій бригаді, 129-й бригаді, 77-й криворізькій аеромобільній бригаді, нашим нацгвардійцям з 21-ї бригади, 25-й, 43-й та 321-й бригадам та іншим частинам. У тому числі передали 100 FPV-дронів, 11 квадрокоптерів, 4 портативних РЕБ, 30 одиниць ноутбуків та офісної техніки, а також 4 тепловізійні монокуляри та багато іншого.
 
Також днями надіслали нашим військовим ще одну велику партію допомоги на суму 33 млн 500 тис. грн. Вона включає:87 сучасних квадрокоптерів DJI Mavic 3 PRO та DJI MAVIC 3Т з тепловізорами, 580 сучасних FPV-дронів, безпілотний авіаційний комплекс "Лелека-100", 65 радіостанцій, 3 світлодіодні спеціальні зенітно-пошукові прожектори, 24 ноутбуки, 60 акумуляторних батарей, 15 холодильників та багато іншого.
 
Таким чином, Радою оборони міста надана пряма допомога військовим на суму вже майже 2,2 млрд. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.
 
- Триває ліквідація наслідків ворожого ракетного удару по нашому місту 12 червня та надання допомоги пораненим. Зараз у лікарнях перебуває 8 із раніше 15 госпіталізованих поранених, з них- 2 у важкому стані, Їм надається вся необхідна допомога. 7 людей, завдяки роботі наших медиків, уже виписано додому.
 
Усі з 21 пошкодженого даху на будинках були тимчасово закриті плівкою та іншими матеріалами. Звичайно, це тимчасове рішення, один дах вже повністю закритий шифером, по 17 також ведуться поточні ремонти, але 3 дахи у багатоквартирних будинках потребують повністю капітального ремонту. Бригади продовжують роботу. Також на 100% закриті ОСБ, тарпауліном та плівкою 274 вікна у під'їздах, школі та інші, а у квартирах – 268 вікон. На них люди отримали матеріали із матрезерва міста. Допомогу будівельними матеріалами отримало 222 сім'ї. Разом із управителями комунальні служби допомагали зачинити вікна тим, кому в цьому була потрібна допомога.
 
Тим, чиї квартири постраждали, буде надано матеріальну допомогу від міста. Прийнято 110 зверненнь про надання матеріальної допомоги. Перші виплати за 25 актами на 550 тис. грн уже передані до казначейства минулого тижня, сьогодні передано на фінансування ще 60 актів на 1 млн. 160 тис., решта – найближчими днями. Гроші людям надійдуть одразу, як тільки держказначейство пропустить кошти. Допомога буде надана усім, хто того потребує.
  
- Шановні земляки, загроза ракетних та дронових ворожих атак, на жаль, зберігається високою. Тому дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.

- Життя триває і, за традицією, про наші мирні перемоги. Вони є не лише у спорті. Криворізькі ліцеїсти гідно представили нашу країну в США на "Олімпіаді геніїв" у фіналі найбільшого у світі конкурсу проектів екологічного спрямування GENIUS Olympiad у Рочестерському технологічному інституті. У конкурсі змагалися учасники з 67 країн світу. Срібну медаль отримав учень Криворізького природничо-наукового ліцею Ілля Март’янов, бронзовою медаллю відзначили роботу учениці Криворізького ліцею №4 Дарії Демченко, а Почесні відзнаки конкурсу отримали старшокласниці ліцею №71 та Центрально-Міського ліцею Марія Лещенко і Софія Зайцева. Вітаю та бажаю подальших успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! Ворог обов'язково буде покараний за всі свої злочини.
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых