--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 14 червня

20:07, 14 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки п’ятниці.

- Сьогодні у Кривому Розі триває день жалоби. 9 мирних людей убили російські терористи. Сумуємо, пам'ятаємо та ніколи не пробачимо. Щирі співчуття висловили і керівники наших міст-побратимів - Еспоо (Фінляндія), Люблін (Польща) та Дуйсбург (Німеччина). Зокрема, Юкка Мякеля, мер Еспоо написав: «Місто Еспоо солідарне з Кривим Рогом та його жителями. Наші глибокі співчуття у зв’язку з вашими втратами. Бажаю вам знайти сили в такий складний час. Ви в наших думках».
 
Нагадаю, що через ворожий обстріл також отримали поранення і травми 37 мешканців міста, з них 5 дітей. Зараз у лікарнях перебуває 14 постраждалих, троє з них - важкі. Лікарі надають усім постраждалим всю необхідну допомогу. 
 
Триває ліквідація наслідків ворожого удару, працюютькомунальні служби, підприємства та управляючі компанії - задіяна спецтехніка та 19 бригад. З матеріального резерву міста людям видаються листи OSB, шифер, плівка, рейки та інше. Наразі комунальниками та управителями вже закрито 116 вікон у 46 будинках у місцях загального користування. Також тривають роботи по тимчасовому ремонту покрівель.
 
Штаб допомоги людям продовжує працювати за адресою: проспект Героїв Підпільників, 36А, укриття гімназії №17.Туди можна звернутися з питань розселення, отримати будматеріали, написати заяву на матеріальну допомогу та з будь-яких інших питань.
Нагадую, що спеціальні комісії у районах ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному конкретному випадку, готуються пакети документів та передаються до виконкому. Вже прийнято 104 звернення про надання матеріальної допомоги за пошкоджене майно. Перші 25 заявок отримають кошти вже найближчими днями. Також 56 мешканцям надали допомогу працівники Центру "Віза" з оформлення документів, оформлення заявок до "Дії" та інших питань. Штаб працюватиме й у суботу та неділю: з 8 ранку до 17:00.
 
- Вночі країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та ударними БпЛА. Силами ПВК "Схід" у небі над нашою областю було збито 5 «шахедів», з них над Криворіжжям - 1 БпЛА. Дякуємо ППО!
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати ворога минулої доби склали, зокрема, 1250 окупантів, 8 танків, 26 ББМ, 48 артилерійських систем, 60 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворогатакував з артилерії місто Нікополь та Марганецьку громаду. Протягом дня Нікопольщина також перебувала під ворожим вогнем. Агресор застосовував БпЛА, гатив з важкої артилерії. Гучно було в райцентрі, Марганецькій, Мирівській, Покровській і Червоногригорівській громадах. Поранена 17-річна дівчина. Пошкоджені 7 приватних будинків, підприємство, магазин, автівки, гараж, лінії електропередач. 
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, то працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Щодо електропостачання. За інформацією "Укренерго" сьогодні запроваджено графіки погодинних відключень з 14:00 до 22:00 по всій території України. Отримати інформацію про те, як саме вони діють можна на офіційному сайті ДТЕК. Ситуація залишається непростою, тому енергетики просять максимально економити електроенергію, особливо у вечірні години.
 
- Кривий Ріг підтримує захисників та членів їхніх родин. Так,сьогодні, відправили ще 5 дітей з родин загиблих Героїв на відпочинок до Литви. Окрім того, упродовж року діти пільгових категорій мають змогу набиратись сил у «Міжнародному дитячому центр «Артек» (Пуща-Водиця) та дитячому закладі оздоровлення «Соколята» (Львівська обл). А у нашому заміському таборі відпочинку у лісі перша зміна вже прийняла 200 хлопчиків та дівчаток. До кінця літа за п’ять змін в нашому комунальному таборі відпочине тисяча малюків. Робимо все можливе, аби діти з користю провели час та набрались сил.


- Та про наші спортивні перемоги. Вихованки ДЮСШ №8 гідно представили Кривий Ріг на Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики - 3 «золоті», 4 «срібні» та 2 «бронзові» нагороди. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! Ворог обов'язково буде покараний за всі свої злочини.
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых