--.-° --% 0мм

Кабмін скасував ВВК для низки посадових осіб при бронюванні та відстрочці від призову

18:33, 13 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Уряд спростив процедуру відстрочки від призову для високопосадовців, скасувавши необхідність проходження військово-лікарської комісії.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка скасовує необхідність проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) для деяких категорій посадових осіб при бронюванні та відстрочці від призову на військову службу.

Постанова №675, підписана 7 червня, внесла зміни до порядку ведення військового обліку та організації призову.

Згідно з постановою, під час воєнного стану направлення призовників на ВЛК для проходження медичного огляду здійснюватиметься лише при прийнятті на військову службу добровільно.

Це нововведення стосується і процедури надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, яка тепер не вимагає направлення на ВЛК для проходження медичного огляду.

Нововведення стосується таких високопосадовців, як керівники міністерств і їхні заступники, керівники державних органів, народні депутати, судді, члени Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також зміни торкнуться уповноваженого Верховної Ради з прав людини, голови та членів Рахункової палати, працівників органів військового управління та дипломатичних служб.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых