--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 11 06 24

20:15, 11 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка

Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За даними оперативного командування "Південь" втрати ворога за минулу добу склали 97 окупантів та 29 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 11 гармат; 8 одиниць автобронетехніки; 2 станції радіоелектронної боротьби; 4 човни. Також знищено 4 польові пункти боєпостачання, 3 спостережні пункти та 11 бліндажів ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь та Марганецьку громаду. Пошкоджено інфраструктурний об’єкт, 3 приватні будинки, господарська споруда. Вдень ворог продовжив підлі атаки мирних громад. У Нікополі окупанти, обстрілюючи місто з артилерії, поранили 87-річну жінку. Пошкоджено п’ятиповерхівку, 26 приватних будинків, медичний центр, ЛЕП, 14 господарських споруд, одна – знищена. Також ворог атакував і Покровську громаду. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі у Зеленодольській громаді ворожий БпЛА поцілив у заправку, загорілося обладнання, але вогонь працівники ДСНС оперативно загасили. Головне – без втрат.
 
- Також вдень у небі над нашою областю силами ПВК "Схід" було збито 2 ворожі ракети. Дякуємо ППО! Але загроза повторних атак залишається високою - дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють.
 
- Щодо електропостачання. За інформацією "Укренерго" сьогодні запроваджено графіки погодинних відключень з 14.00 до 23.00 по всій території України. Отримати інформацію про те, як саме вони діють можна на офіційному сайті ДТЕК. Ситуація залишається непростою, тому енергетики просять максимально економити електроенергію, особливо у вечірні години.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Сьогодні я опублікував традиційний звіт про те, що було нами зробленоза попередній місяць - травень.
 
Допомога нашим військовим у травні становила понад 32 млн грн. Це - 90 квадрокоптерів (а всього з початку війни закуплено та передано 1 219 квадрокоптерів), 380 FPV-дронів (а всього з початку війни вже 1 520 FPV дронів), 54 од. - засобів протидії БпЛА (а всього з початку війни – 93 од), 60 од. тепловізорів, приладів нічного бачення, тепловізійних прицілів та іншої оптики (всього з початку війни – понад 1 960 од) та багато іншого - повний список займає кілька сторінок.
 
Таким чином, станом на 1 червня Радою оборони міста надана пряма допомога нашим військовим на суму 2 млрд. 165 млн. грн. З них 1 млрд 471 млн грн – це бюджет міста. А 694 млн грн – це приватні кошти, спрямовані нами через Фонд «Набат Кривбас».  Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Усього з початку війни Радою оборони міста допомогу надано понад 200 військовим частинам. Робота продовжується.
 
- Та про наші мирні перемоги. Криворіжець Ростислав Герасименко став віце-чемпіоном світу з таїландського боксу на змаганнях у Греції, у якому брали участь спортсмени із 70 країн світу. А на Чемпіонаті України з пляжного самбо, який відбувся у Тернополі, наша землячка – вихованка криворізької ДЮСШ №9 Валерія Ваганова виборола 3 місце. Вітаюспортсменів та бажаю подальших успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых