--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 09 06 24 та тижня

19:30, 9 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне про підсумки дня та цього тижня

Закінчується вже 837-й день після початку повномасштабної війни. Щодо подій на фронті, то оперативна обстановка на нашому напрямку залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Генштабу, за минулу добу втрати ворога склали: 1270 окупантів, 26 танків, 26 бойових броньованих машин, 60 артилерійських систем, дві РСЗВ, два засоби ППО, 37 БпЛА ОТР, 78 автомобілів та п'ять одиниць спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено 2 інфраструктурні об'єкти, 3 приватних оселі, багатоповерхівку, 2 господарських споруди, ЛЕП, продуктовий магазин. Без втрат.
У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза нових ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, ситуація в місті знаходиться під контролем, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. За повідомленням «Укренерго», сьогодні відключення світла не прогнозуються, проте ситуація загалом продовжує залишатися дуже складною, енергетики закликають максимально економити електроенергію.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. В середупередали їм від Кривого Рогу ще 30 нових сучасних пікапів та 11 причепів. Пікапи дуже потрібні на передовій, тому продовжуємо роботу по допомозі у забезпеченні ними наших військових. Таким чином з початку повномасштабної війни нами направлено до військових частин 653 од. автомобільної техніки на суму понад 428 млн 379 тис. грн. Зокрема позашляховиків та пікапів - 424 од, повнопривідних вантажівок - 84 од, мікроавтобусів - 70 од, «швидкі» - 54 од, квадроциклів - 13 од, інший автотехніки - 8 од, а також причепів та кузовів – 36 од.
 
А всього надано допомогу нашим військовим на суму вже майже 2 млрд 200 млн. грн. Це одна з найбільших цифр по допомозі, яке надавало будь яке місто в Україні. Це тисячі квадрокоптерів, радіостанцій, FPV дронів, десятки тисяч шоломів та бронежилетів та багато іншого. Робота продовжується і триватиме до нашої Перемоги.
 
- Життя триває. Навчальний рік закінчено, але життя у школах продовжується. У понеділок розпочали роботу 106 пришкільних майданчиків – майже 6 тисяч дітей їх відвідують. Також продовжуються роботи для того, щоб зробити школи, гімназії, ліцеї, дитячі садочки більш енергоефективними, а значить - більш комфортними для перебування  дітей.
 
Зокрема реалізується важливий інвестиційний проєкт разом з Європейським банком реконструкції та розвитку. По проєкту  з ЄБРР  будуть проведені заходи з  термомодернізації у 36 закладах освіти.  Серед них  - 17 садочків, 18 шкіл, гімназій, ліцеїв та клуб «Юний авіатор». Передбачено утеплення фасадів, покрівлі, заміна дверей, вікон, установка  індивідуальних теплових пунктів. У рамках проєкту зараз виконуються роботи у  5 школах та 2 дитячих садках. Зокрема, у гімназії №126 Покровського району вже встановили 2 індивідуальних теплових пункти, замінюютьсятруби опалення, вхідні двері та 512 радіаторів.  Найголовніше,  у гімназії стане тепліше та  затишніше для учнів та педагогів.
 
- 1000 хлопчиків та дівчаток з родин загиблих та зниклих безвісти захисників, тих, які перебувають у полоні та військовослужбовців, які зараз воюють на фронті, цього літа безкоштовно відпочинуть у нашому комунальному оздоровчому таборі в лісі. У вівторок була відкрита перша зміна. Підготовлено насичену програму розваг, майстер-класів та конкурсів. Крім цього, під час роботи табору буде здійснюватися психологічний супровід дітей командою психологів. Впродовж літа табір працюватиме у п’ять змін по 14 днів для дітей військовослужбовців віком від 9 до 15 років. > Олександр Вілкул: Звертаю увагу, що видача безкоштовних путівок відбувається через школи, тому звертайтеся до класних керівників. Підкреслю - путівки видаються за категоріями та саме в такій послідовності, які я сказав вище. Розумію, що всім може не вистачити – на першу та другу зміну місць уже нема. Але записатися на третю, четверту та п'яту - ще є можливість. Насамперед, звісно, для дітей з родин загиблих та зниклих безвісти захисників. Підтримка наших Захисників та Захисниць – це важлива моральна та соціальна відповідальність. Ми підтримуємо й будемо надалі підтримувати їх на передовій, а їх родини тут - у рідному місті.
 
- Продовжується виконання унікальної для України міської Програми соціальної підтримки мешканців міста. Вона включає 50 різних видів прямих грошових виплат з міського бюджету учасникам бойових дій, сім'ям військовослужбовців, ветеранам, чорнобильцям, афганцям, дітям з інвалідністю та багатьом іншим категоріям. Продовжуємо реалізовувати й інші соціальні програми, корисні для криворіжців, особливо почесного віку.
 
Зараз на фінішній прямій вже сьомий семестр навчання внашому «Університеті третього віку». З 2018 рокувипускниками університету вже стали понад 2100 криворіжців. А в цьому семестрі ще понад 300 амбітних студентів «золотого» віку виявили бажання отримати новий досвід. Зазначу, проєкт за час свого існування став настільки популярним серед мешканців міста, що у цьому семестрі ми сформували вдвічі більше груп, ніж торік - по дві групи у наших 8 терцентрах. При цьому, найстаршій «студентці» 88 років!
 
Ключове завдання - не просто навчати, але й робити "студентське" життя Університету насиченим та цікавим. Тому, крім основної навчальної програми (а це комп’ютерна грамотність, українська мова, психологія, здоровий спосіб життя) в програмі й екскурсії по місту, відвідування театрів, проведення концертів і багато іншого. Для нас важливо, аби наші криворіжці старшого віку відчували турботу та увагу, на яку вони заслуговують. Вже зараз проводиться набір слухачів на осінній (восьмий) семестр, - записатися можна у терцентрах та виконкомах за місцем проживання.
 
- У Кривому Розі постійно надається підтримка бізнесу, бо бізнесу потрібно працювати, розвиватися, створювати нові робочі місця. За результатами роботи, яку місто розпочало ще з березня минулого року, вже є дієві результати. За державною програмою єРобота з початку 2024 року 154 суб’єкти господарювання міста подали заявки на отримання грантових коштів, 106 – отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 26,7 млн грн.
 
А з початку цього року вже 69 криворізьких суб’єктів господарювання отримали підтвердження про грантову підтримку на ведення господарської діяльності на  суму понад 16,1 млн грн. Це і державні, і міжнародні грантові програми. Вони планують створити ще 170 нових робочих місць. З питань участі у програмах та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради. Підприємці - програма реальна, тому прошу звертатися. > Олександр Вілкул: - Продовжуємо підтримувати криворіжців. Триває друга у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів та видача наборів тим, хто не встиг їх отримати у першу хвилю. Починаючи з 22 квітня видано вже понад 59 400 наборів. А з початку повномасштабної агресії - більш ніж 623,1 тисяч. Видача здійснюється у всіх районах міста через 25 стаціонарних пунктів. Черг немає, усі, хто має отримати набори, можуть їх отримати у зручний час.
 
Продуктові набори доставляються немобільним, маломобільним громадянам за місцем їх знаходження. Так, з початку видачі у 2024 році доставлено по віддаленим мікрорайонам - 1160 наборів, а маломобільним громадянам - 5865 наборів. Незабаром, розпочнеться третя «хвиля» - наймасовіша, плануємо надати допомогу понад 70 тис. криворіжцям – перш за все пенсіонерам, які отримують пенсію від 2800 до 8100 грн/місяць. Всього у цьому році буде видано близько 300 тисяч продуктових наборів.
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!

 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых