--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 08 06 24

19:30, 8 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки цієї суботи

Тривожна ніч. Ворог атакував Україну, у тому числі і нашу область, ударними БПЛА та ракетами. У небі над нашою областю працювало ППО - є збиті два "шахеди". Дякуємо ППО! Шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 1210 осіб, 9 танків, 9 бойових броньованих машин, 36 артилерійських систем, 59 БпЛА оперативно-тактичного рівня, засіб ППО, сім ракет, 68 автомобілів та десять одиниць спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь, Мирівську, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Загинув чоловік 70 років. Зруйнована приватна оселя, 5 понівечені. Також пошкоджено комунальне підприємство, інфраструктурний об’єкт, адмінбудівля, 2 дачні будинки, 2 господарські споруди, ЛЕП.
Протягом Нікопольщина знову була ма йже десять разів під обстрілами артилерії та БпЛА. Поранено рятувальника. Потрощені 6 приватних будинків, інфраструктурний об’єкт та автотранспорт.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Лише за останні дні на території Криворізького району, біля селаМар’янське, було виявлено та знешкоджено дві сучасні бойові гранати. Ще раз прошу всіх, хто буває на раніше прифронтових територіях - дотримуйтесь крайньої обережності, у разі виявлення підозрілих предметів ні в якому разі не чіпайте їх, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- В Кривому Розі працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Щодо енергопостачання. За повідомленням «Укренерго», сьогодні з 16:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для побутових та промислових споживачів.
Завтра, в неділю, всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових і побутових споживачів з 20:00 до 22:00.
Дефіцит у системі зберігається, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Щодо ситуації з транспортом у місті. Станом на сьогодні у Кривому Розі немає обмежень, які стосуються електроенергії. Проте є інші проблеми, з якими стикається наше місто. У зв’язку з мобілізацією, в підприємствах комунальноготранспорту і у приватних перевізників не вистачає близько 25-30% водіїв. Тобто транспорт є, а людей бракує. Тому і кількість трамваїв, тролейбусів та автобусів у Кривому Розі на вулицях менша за норму на 25-30%.
 
- Та про наші мирні перемоги! На відкритому Кубку Дніпропетровської області з тхеквондо, вихованці ДЮСШ №8 здобули цілу низку нагород: 8 «золотих» медалей, 6 «срібних», 10 «бронзових» та друге командне місце. На чемпіонаті України з боксу серед юнаків у Чернівецькій області, вихованець ДЮСШ №10 Богдан Смоляк здобув «золоту» медаль. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з плавання серед кадетіввихованець ДЮСШ №1 Ярослав Миколаєвський здобув «золото», «срібло» та «бронзу». А на Гімназіаді з вільної боротьби у Києві вихованка ДЮСШ №2 Каміла Кучма посіла перше місце.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых