--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Наш «Університет третього віку» - більше ніж заняття - це й можливість жити насиченим життям, бути в курсі подій та дізнаватися про нове. Тому продовжуємо втілення соціального проєкту для наших «поважних» криворіжців

18:03, 6 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З 2018 року у Кривому Розі діє проєкт «Університет третього віку» - соціальна програма для літніх людей, яку започаткував Костянтин Павлов. Випускниками університету стали понад 2100 криворіжців. У 2023 році соціальний проєкт після перерви, пов'язаної з пандемією та військовими діями, за підтримки фонду Олександра Вілкула «Українська Перспектива» відновив свою роботу.

Зараз на фінішній прямій вже сьомий семестр насиченого навчання в Університеті третього віку. З 27 лютого цього року ще понад 300 амбітних студентів «золотого» віку виявили бажання отримати новий досвід. З поважними студентами Університету поспілкувався голова Ради оборони міста Олександр Вілкул та відвідав заняття в терцентрі Інгулецького району.

«Реалізовуючи проєкт «Університет третього віку» ми працюємо над тим, щоб допомогти людям поважного віку бути активними членами суспільства, мати насичене життя та незважаючи на вік бути бадьорими, позитивними, отримувати нові навички та корисне спілкування. Завжди з задоволенням зустрічаюся з учасниками цієї програми й знаю, що кожного року кількість студентів зростає, наші криворіжці «золотого» віку прагнуть розвиватися й доводять всім, що навчатися  ніколи не пізно. Це викликає захоплення і приклад для нас усіх!

Зазначу, проєкт за час свого існування став настільки популярним серед мешканців міста, що у цьому семестрі ми сформували вдвічі більше груп, ніж торік. Це - по дві групи у наших 8 терцентрах, які навчаються щотижня по вівторкам і четвергах. При цьому, найстаршій «студентці» 88 років, а наймолодшій – 62 роки, середній вік слухачів – 71 рік. Наше ключове завдання - не просто навчати, а й робити "студентське" життя вихованців Університету третього віку насиченим та цікавим. Тому в програмі й екскурсії по місту, відвідування театрів, проведення концертів і багато іншого. Підтримка соціальних установ міста та програм соціальної сфери для людей поважного віку є одним із пріоритетів роботи міської влади. Для нас важливо, аби наші криворіжці старшого віку відчували турботу та увагу, на яку вони заслуговують», - наголосив Олександр Вілкул.

Протягом 4 місяців тривають заняття за чотирма напрямками: комп’ютерна грамотність (інформатика), українська мова, психологія і здоровий спосіб життя, що включає скандинавську ходьбу, основи здорового харчування та бальні танці, які у випускників минулого випуску стали дуже популярними. Навчальна програма цього семестру сформована з урахуванням побажань слухачів попередніх випусків, серед яких було проведено цільове анкетування.

Цей курс закінчується 27 червня. Вже зараз проводиться набір слухачів на осінній (восьмий) семестр, оскільки популярність цього проєкту не зменшується, а навпаки зростає і зростає. Про це свідчить кількість телефонних дзвінків і звернень, які поступають від мешканців Кривого Рогу до міського Контакт-центру 15 20 та Центру надання адміністративних послуг «Віза».Записатися можна у терцентрах та виконкомах за місцем проживання.

Плісова Рита Євгенівна, студентка Університету третього віку поділилась враженнями від навчання: «Хочу подякувати всім організаторам за такий Університет. Це так  важливо для таких людей як ми. Наскільки все продумано та сплановано. Всі заняття потрібні нам, бо на них ми не тільки навчаємось, а й розвиваємось. Мені дуже подобаються заняття з української мови, викладач просто та доступно пояснює. Ще заняття з психології відвідую, на них нас знайомлять з новими методиками, практиками та тестами. Я ніколи не думала, що сяду за парту знову та буду навчатися, а тепер я з великим задоволенням біжу на ці заняття».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых