--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Цього літа у заміському дитячому таборі в лісі відпочинуть 1000 хлопчиків та дівчаток з родин наших військовослужбовців - перша зміна вже відкрита

12:08, 5 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З дотриманням безпекових вимог стартувала перша літня зміна в комунальному оздоровчому таборі, який розташований у лісі. Впродовж літа табір працюватиме у п’ять змін, кожна з них триватиме 14 днів. Відпочинок організований для дітей військовослужбовців віком від 9 до 15 років. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул відкрив першу зміну та побажав дітлахам насиченого відпочинку

«Сезон відпочинку для криворізьких хлопців та дівчат вже розпочався. Для цього ми підготували пришкільні, спортивні, навчально-ігрові майданчики - всього їх буде 203.

А сьогодні, разом з 200 дітлахами, відкриваємо першу зміну в заміському таборі. У цьому році безкоштовно оздоровитися тут зможуть 1000 дітей з родин військовослужбовців. Це діти з родин загиблих та зниклих безвісти захисників, тих військовослужбовців, які перебувають у полоні та військовослужбовців, які зараз воюють на фронті. Підтримка наших Захисників та Захисниць – це важлива моральна та соціальна відповідальність. Ми підтримуємо й будемо надалі підтримувати їх на передовій, а їх родини тут, у рідному місті. Тому для нас вкрай важливо зробити все можливе, щоб відпочинок для дітей військових був незабутнім та корисним. Для хлопців та дівчат підготовлена ціла програма літнього відпочинку, що допоможе їм розслабитись, оздоровитися, отримати позитивні враження та знайти нових друзів», - зазначив Олександр Вілкул.

У 2023 році після перерви, роботу табору було відновлено, протягом літа було оздоровлено 802 дитини - більшість яких з родин військовослужбовців. У таборі облаштовано два укриття, які розраховані до 300 дітей та дорослих. Також оновлена система водопостачання та здійснені ремонти корпусів й службових приміщень.

Для оздоровчого табору був ретельно відібраний колектив вихователів та вожатих, який підготував насичену програму розваг, майстер-класів та  конкурсів для малечі. Під час роботи табору буде здійснюватися психологічний супровід дітей військовослужбовців фаховою командою психологів за Міжнародною програмою «Діти та війна: навчання технік зцілення». Крім того, у таборі є каркасні басейни просто неба, майданчики для ігор, батути, велосипеди, веломобілі, надувні гірки та багато інших локацій.

У заміському  таборі планується п’ять змін: з 1 до 15 червня, з 18 червня до 2 липня, з 5 до 19 липня, з 22 липня до 5 серпня та з 8 до 22 серпня. Зміни об’єднані тематикою: «Літо видатних дітей» (Ми - активні, Ми – спортивні, Ми – творчі, Ми – патріоти, Ми - креативні). Усі діти будуть забезпечені п’ятиразовим харчуванням за меню Євгена Клопотенка та проживатимуть у затишних номерах.

Лідія, яка відпочиває у таборі вже другий раз, розповіла: «Ми зовсім недавно приїхали у табір, але вже встигнути подружитися із хлопцями й з дівчатами. У нас дуже активний загін і наш вихователь просто супер. Мені подобається, що у таборі є багато активностей, дуже смачно харчування, у порівнянні з минулим разом воно, стало ще різноманітніше. Наші кухарі виготовляють такі смаколики, нам подобається. Від всього нашого загону я хочу подякувати всім 

дорослим за організацію такого відпочинку!».

Видача безкоштовних путівок відбувається через школи, тому батьки можуть звернутися до класних керівників. І за категоріями саме в такій послідовності - діти з родин загиблих та зниклих безвісти захисників, тих військовослужбовців, які перебувають у полоні та військовослужбовців, які зараз воюють на фронті. Всім путівок може не вистачити – на першу та другу зміну місць уже нема, але записатися на третю, четверту та п'яту ще є можливість.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых