--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 04 06 24

20:50, 4 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка

Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат. За інформацією ОК "Південь" втрати ворога минулої доби склали 121 окупантів та 35 одиниць військової техніки, з них: 1 реактивна система залпового вогню “Град”; 1 танк; 10 гармат; 3 міномети; 10 одиниць авто-бронетехніки; 1 станція РЕБ та 1 станція РЛС. Також знищено 3 польові пункти боєпостачання та 5 спостережних пунктів ворога.
 
- Вранці в небі над нашою областю силами ППО було збито дві ворожі ракети. На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі та вдень ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь, Мирівську та Покровську громади.Пошкоджено два інфраструктурні об’єкти та агрофірма. Без втрат.
 
- Вдень ворог атакував ракетою й Криворізький район. Поранення отримав 69-річний чоловік. Пошкоджено приватний будинок. Також у небі над районом вдень було збито ворожий БпЛА. Дякуємо ППО! Але загроза ракетних та дронових атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють.
 
- Щодо електропостачання. Ситуація залишається дуже складною по всій території України. За інформацією "Укренерго" запроваджено ліміти споживання для всіх регіонів. При перевищенні лімітів енергетики вводитимуть графіки погодинних відключень. Тому вони просять максимально економити електроенергію, особливо у вечірні години.
 
- Навчальний рік закінчено, але життя у школах продовжується. Вчора розпочали роботу 106 пришкільних майданчиків – майже 6 тисяч дітей їх відвідують. Також продовжуються роботи для того, щоб зробити школи, гімназії, ліцеї, дитячі садочки більш енергоефективними, а значить - більш комфортними для перебування  дітей.
 
Зокрема реалізується важливий інвестиційний проєкт разом з Європейським банком реконструкції та розвитку. По проєкту  з ЄБРР  будуть проведені заходи з  термомодернізації у 36 закладах освіти.  Серед них  - 17 садочків, 18 шкіл, гімназій, ліцеїв та клуб «Юний авіатор». Передбачено утеплення фасадів, покрівлі, заміна дверей, вікон, установка  індивідуальних теплових пунктів. У рамках проєкту зараз виконуються роботи у  5 школах та 2 дитячих садках. Зокрема, у гімназії №126 Покровського району вже встановили 2 індивідуальних теплових пункти, замінюютьсятруби опалення, вхідні двері та 512 радіаторів.  Найголовніше,  у гімназії стане тепліше та  затишніше для учнів та педагогів.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті області з вільної боротьби вдало виступили криворізькі спортсмени з ДЮСШ №2. Наші спортсмени вибороли одну «золоту», 3 «срібні» та 2 «бронзові» нагороди. Вітаю наших юних земляків, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых