--.-° --% 0мм

Рекордне число чоловіків вступає до магістратури та аспірантури в Україні у 2024 році

12:51, 3 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У 2024 році в Україні значно зросла кількість чоловіків, які вступають до магістратури та аспірантури, що викликає занепокоєння у Міносвіти.

Заступник міністра освіти і науки України Михайло Вінницький повідомив у ефірі національного телемарафону про тривожну тенденцію: у 2024 році на магістратуру та аспірантуру реєструється рекордна кількість чоловіків.

Об'єднаний вступний іспит залучив понад 200 тисяч осіб, серед яких значна кількість чоловіків старшого віку. Раніше такі іспити зазвичай залучали близько 110-120 тисяч учасників.

Вінницький підкреслив, що Міносвіти планує посилити систему відбору, щоб уникнути використання освіти як способу ухилення від конституційного обов'язку. Іспит буде суворим, і право на навчання отримають лише ті, хто дійсно прагне вчитися.

Новий закон про мобілізацію дає відстрочку від служби студентам денної та дуальної форми навчання, а також докторантам, аспірантам і інтернам, за умови послідовного отримання всіх рівнів освіти.

Міністерство освіти буде вживати заходів у відповідь на цю ситуацію, щоб забезпечити справедливість і прозорість вступних іспитів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых