--.-° --% 0мм

У Кривому Розі пройшов ІІІ етап змагань з більярду серед ветеранів війни та учасників бойових дій й членів їхніх родин у рамках міських спортивних змагань Veterans Family Games Кривий Ріг – 2024

10:43, 3 июн 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

1 червня, у спортивному більярдному клубі «Імперія»,пройшли змагання зі спортивного більярду. У турнірі взяли участь 32  учасників, серед яких 8 дітей та 24 дорослих.

«Мені надзвичайно приємно, що багато криворіжців долучаються до наших змагань. Вже понад 300 спортсменів взяли участь у змаганнях з плавання, мініфутболу та дартсу. Дуже важливо, щоб наші Захисники та Захисниці поверталися не просто до цивільного життя, а й до своїх захоплень, отримували задоволення від занять улюбленою справою та займалися спортом. Ветеранські ігри дозволяють поєднувати реабілітацію і підтримку тих, хто зараз виборює Перемогу на фронті.

У Кривому Розі ми реалізуємо нову ветеранську політику – політику Героїв, яка охоплює 70 різноманітних заходів, таких як соціальні та освітні програми, спортивні, мистецькі, творчі заходи та медично-реабілітаційні послуги. І це дуже важливо», - сказав Олександр Вілкул. 

За результатами змагань переможцями зі спортивного більярду стали: серед дорослих, 1 місце - Мороз
Олександр, 2 — Потапов Олександр, 3 — Гайдар Олексій та Сафонов Ілля. Серед дітей:1 місце у Мороз Івана, 2 - Ващенко Богдан, 3 — Дудченко Софія та Гєрасюта-Ісакова Аврора. Переможці, які посіли 1 місце отримала сертмфікати на 5 тис. грн. Окрім кубків та нагород всі учасники змагань отримали памʼятні  спортивні подарунки.

На сьогоднішній день спортивним більярдом у місті займається близько 350 спортсменів, серед них ветерани війни, військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи, діти. У Кривому Розі проходять безкоштовні тренування з більярду для військових та внутрішньо переміщених осіб: СБК «Карамболь» б-р. Європейський, 2А середа, субота, 11.00-13.00, СБК «Імперія» вул. Святителя Василя Великого, 42А, середа, субота 10.00-13.00, СБК «Діамант» пр. Перемоги, 37В, середа, субота 11.00-13.00.
Віцепрезидент Національної федерації спортивного більярду України, головний суддя змагань Олег Пудовкин зазначив: «Я як людина, яка у цьому спорті довго можу сказати що цей вид спорту є не тільки фізичний, а дуже допомагає тримати у нормі своє ментальне здоров’я.  Зараз ми допомагаємо нашим воїнам, які стоять на захисті нашої держави. Ми працюємо як реабілітаційний комітет. Саме у спортивному більярді розвивається багато навичок, це орієнтування, концентрація уваги, максимальна витримка та прорахунок траєкторії. Не будемо забувати і про фізичне навантаження, бо бід час гри учасник рухається і проходить більше 2 км».

Демобілізований армієць Сергій Дупань, поділився враженнями від участі у змаганнях : «Змагатися у міських спортивних змагань Veterans Family Games я розпочав у 2024 році. Вже маю ІІІ місце у плаванні на дистанції 50 метрів. Сьогодні я беру участь у більярді, до цього я професійно ніколи не займався цим видом спорту, але навички є. Для нас такі змагання як новий ковток у житті, дуже добре що ми маємо таку можливість і тренуватися, і спілкуватися і саме головне випробовувати себе у різних видах спорту. Крім того, ми відчуваємо тут колосальну підтримку і від тренерів, і від суперників і від вболівальників. Хочу подякувати організаторам за таку можливість, бо така підтримка та турбота для нас бесцінні». 

Попереду на криворізьких ветеранів та членів їх родин чекає ще 14 видів спорту, це паверліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука, настільний теніс, стрітбол, волейбол сидячи, шашки, плавання та інші види. Місто підтримує криворізьких ветеранів, робиться все задля того, щоб вони брали участь у всіх видах спорту. Міські ДЮСШ та тренери міста надають всю необхідну базу для тренувань. Наші спортсмени беруть участь не тільки у міських іграх, а й беруть участь і в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях. 

Спортивні ігри VETERANS FAMILY GAMES Кривий Ріг – 2024 проходять з 4 травня до 28 грудня 2024 року за графіком. Для того, щоб взяти участь в Іграх треба зареєструватися в гугл-формі за посиланням

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых