--.-° --% 0мм

На День Святого Миколая хлопчик-сирота отримав ключі від відремонтованої квартири

15:06, 20 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На День Святого Миколая хлопчик-сирота отримав ключі від відремонтованої квартириШестирічний сирота Данилко, який мешкає зі своїм дядьком-опікуном і бабусею, у День Святого Миколая, 19 грудня, отримав від міського голови Юрія Вілкула ключі від капітально відремонтованої квартири, розташованої у будинку по вулиці Балакіна. Ремонт цього помешкання був виконаний за кошти міського бюджету.

Як повідомляють у відділі внутрішньої політики виконкому Криворозіької міськради, міська влада приділяє значну увагу захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загалом, у поточному році, щоб надати можливість дітям такої категорії повернутися до власного житла, яке занедбали їх батьки, було відремонтовано 15 квартир за кошти міського бюджету.

Така ж ситуація склалася і у Данила Сергійовича Дятла, 2004 року народження, батьки якого раніше занедбали сумісне житло по вулиці Балакіна. На щастя, тепер хлопчик тепер буде зростати у достойних житлових умовах.

Довідка:

Виконкомами районних у місті рад, при встановленні дитині статусу дитини-сироти чи дитини, яка позбавлена батьківського піклування, одночасно закріплює за дитиною житло, в якому вона проживала. Так, згідно реєстру помешкання, який ведеться службами у справах дітей, у Кривому Розі майже за 1,5 тисячами дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування зберігається 196 квартир та 50 будинків у приватному секторі. В оренді перебуває 33 квартири.

Юридичними службами житлово-експлуатаційних об’єднань ведеться претензійно-позовна робота зі стягнення заборгованості з мешканців квартир, які зберігаються за дітьми. Так, за 2010 рік знято з реєстрації 8 осіб, які не мешкають у квартирах, також судами розглянуто 436 позовних заяв щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги на загальну суму 542 103 гривень. По квартирам, які не використовуються, вирішується питання щодо їх передачі в оренду. Договорами оренди передбачається не тільки підтримка належного стану житла та сплата поточних комунальних платежів, а й орендна плата за користування помешканням, яка перераховується на особистий рахунок дитини.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых