--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Розширюємо спектр проєктів для розвитку молоді 

14:41, 30 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Для того, щоб витримати напругу під час кризи, людині необхідна підтримка – психологічна, соціальна, культурна. У Кривому Розі, навіть в умовах війни, не закрито жодного комунального закладу культури, для безпеки відвідувачів вони були обладнані укриттями

А для розширення проєктів для підтримки молоді міська влада активно залучає міжнародних партнерів. Так, у співпраці з UNICEF та ГО «Культурна платформа Закарпаття» в парку «Театральний» (колишня назва – ім. Гагаріна) відкрито креативний простір «Спільно Кемп» для молоді віком від 10 до 24 років. Юні криворіжці щодня, до 30 червня 2024, мають можливість долучатися до різноманітних подій, майстер-класів, воркшопів, досліджувати суспільно важливі теми та креативні практики. У рамках створення нової екосистеми сучасної молодіжної культури в місті також запрацювала мобільна аудіовізуальна студія «KONTENTA». Вона обладнана комп’ютерною технікою, відеокамерою з роздільною здатністю 4К, обладнанням для звукозапису та студійним світлом. Завдяки ліцензійним софтам усі створені молоддю продукти – і відео, і аудіо – можуть бути розміщені на стрімінгових платформах. Завдяки тому що «KONTENTA» - це мобільна студія, вона по черзі буде працювати у всіх семи районах міста. Її можливостями вже успішно скористалася молодь Центрально-Міського району в бібліотеці на пр-т Поштовому, а зараз студія знаходиться в Палаці культури «Мистецький» в Саксаганському районі. Після цього «KONTENTA» переїде в Палац культури «Північний» у Тернівському районі. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул зустрівся з юними криворіжцями, які прийшли в «Мистецький» на майстер-клас по запису підкастів. 

Також завдяки тому, що «KONTENTA» має достатню кількість мікрофонів, щоб записувати вокальні та музичні партії, діти працювали у сфері саунддизайну.

«Розширюємо спектр проєктів для молоді. Для їх розробки залучаємо психологів, експертів міжнародних організацій, українських фахівців. Дуже цікавий проєкт – мобільна  студія «KONTENTA»,  яка працюватиме в семи районах міста. От, наприклад, зараз вона у Палаці культури «Мистецький».  Тут вона  буде  два тижні і мінімум 150 дітей зможуть записати свої пісні, музичні твори, зробити відеоролики та інше.  Наша стійкість як країни залежить від стійкості кожного з нас. За рахунок інноваційних підходів ми надаємо молоді не лише підтримку, а й створюємо умови для розвитку», - сказав голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Наталія Дорофєєва, завідувачка масового відділу ПК «Мистецький», керівник театрального колективу «Площа М» зазначила: «Ми дуже щасливі, що до нас потрапила ця аудіовізуальна  студія, тому що тепер діти зможуть втілювати свої творчі ідеї. Зокрема, це – гарна платформа  для вокалістів, музикантів, вихованців театральних колективів. Тому що це діти, які вчаться правильно говорити. Вони – майбутні інтерв’юери, блогери і для них важливо мати практику перед камерою. Плануємо залучати хлопців та дівчат з інших палаців культури, шкіл, закладів Саксаганського району».

Олександр Вілкул зазначив, що через сучасні підходи проводиться й трансформація закладів культури міста, розширюється спектр їх послуг, відповідно до запитів громади – і для молоді, і для представників «золотого віку». Наприклад, у співпраці з німецьким містом-партнером Дуйсбургом та міжнародною організацією Rotary у Палаці культури «Карачуни» відкрито

сучасний Art Digital Center, в якому молодь має можливість навчатися комп’ютерному дизайну. Art Digital Center розташований в креативному укритті ПК «Карачуни», який отримав назву Арт простір «Штольня». Тут люди можуть отримати не лише відчуття безпеки й комфорту – в Арт просторі також постійно проходять художні виставки та концерти.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых