--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 29. 05. 24

20:35, 29 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне про підсумки дня та цього тижня 

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.
 
- За даними Генштабу ЗСУ, на нашому напрямку фронту українські захисники продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати ворога минулої доби склали, зокрема, близько 1300 окупантів, 8 танків, 33 ББМ, 37 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 56 автомобілів та 20 одиниць спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з артилерії місто Нікополь. Пошкоджень зазнав приватний будинок та ЛЕП. Сталася пожежа на відкритій території, її ліквідували. Без втрат.
А вранці та вдень окупанти знову обстрілювали Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади. Тричі російські війська гатили з артилерії, 12 разів поцілили дронами-камікадзе. На жаль, двоє людей загинуло – 52-річний та 54-річний чоловіки. Поранення отримали 64-річний чоловік та 53-річна жінка, вони у лікарні і отримують усю необхідну допомогу. Понівечені приватне підприємство, магазин, бібліотека, два приватні будинки, господарська споруда, пожежна частина. Побиті майже десяток легкових автівок, дві вантажівки, мікроавтобус, машина «швидкої». Пошкоджені агропідприємство, лінія електропередач, газогін.
 
У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Енергопостачання. За повідомленням «Укренерго», сьогодні застосування лімітів споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України не передбачено. Але про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Сьогодні відбулася сесія міської ради, на якій було прийнято низку важливих рішень. Зокрема, у травні додаткові кошти будуть спрямовані на підтримку Сил безпеки та оборони, проведення заходів з підтримки ветеранів та членів їх родин, проведення невідкладних аварійних ремонтів закладів соціально-культурної сфери та інше.
Так на підтримку Сил оборони з міського бюджету додатково виділили ще 50 млн грн. А з початку війни Рада оборони міста надала допомогу військовим частинам на суму вже майже 2,2 млрд грн. Це - одна з найбільших цифр по допомозі, яку надало будь-яке місто в Україні. Також додатково виділено 2 млн грн на продовження роботи зі встановлення меморіальних дощок загиблим захисникам і захисницям.
 
140 млн грн виділяється на реконструкцію котельні «Центральна», яка постачає тепло для понад 10 тисячам абонентів міста. 45,6 млн грн – на проведення аварійних ремонтів покрівель, будівель та системи опалення у 247 закладах освіти та 7 дитячо-юнацьких спортивних школах. На придбання обладнання для приймального відділення лікарні №5 після проведеної реконструкції виділено 1,2 млн грн.
З метою залучення ветеранів війни та членів їх родин до занять спортом, на реалізацію заходів міської Програми розвитку фізичної культури і спорту, спрямовано 1,5 млн грн.
 
Підкреслю, що згідно з бюджетом міста на 2024 рік, майже 80% – це видатки пов'язані саме з воєнним станом та видатки соціального характеру.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Європи з кіокушинкарате у Туреччині вихованці КПНЗ Центру спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» показали яскравий результат. Іван Тітов виборов «золото» та «бронзу», а Ярослав Євдокимов – «срібло» та «бронзу». Вітаю наших спортсменів та бажаю нових звершень!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых