--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 24 травня

19:40, 24 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки п'ятниці

 Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї п’ятниці.
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати ворога минулої доби склали, зокрема,  1240 окупантів, 13 танків, 27 ББМ, 42 артилерійські системи, 56 одиниць автомобільно і 7 од. спеціальної техніки. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь та Марганецьку громаду. Постраждало 3 людини. 24-річний чоловік й 37-річна жінка госпіталізовані.  Пошкоджено чотириповерхівку, приватний будинок, магазин та авто. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно.
 
- Місто продовжує підтримувати криворіжців у цей складний час. Продовжується виконання унікальної для України комплексної міської Програми соціального захисту мешканців - це прямі виплати з міського бюджету для 50 різних категорій. Жодну з виплат не скорочено і не скасовано. У 2024 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано близько 570 млн грн. З початку року грошову допомогу від міста надано вже понад 12 тис. мешканцям - на це спрямовано 96,2 млн грн. На сьогоднішньому засіданні виконкому підтримані ще 25 рішень соціального напрямку. У травні ще понад 3 тис. криворіжців отримають виплати з міського бюджету на суму 16,1 млн грн.
 
Особлива увага направлена на наших Захисників і Захисниць та членів їх сімей. Так, у травні матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. грн отримають ще 99 учасників бойових дій. Одноразову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримують родини загиблих військових. Загалом, у 2024 році у міському бюджеті на пряму соціальну підтримку військовослужбовців та сімей загиблих Захисників і Захисниць України, учасників бойових дій передбачено 65 млн грн.
 
Продовжуємо підтримувати батьків, які виховують дітей з інвалідністю або мають осіб з інвалідністю з дитинства. У травні ще 226 дітей з інвалідністю, 324 особи з інвалідністю з дитинства, 20 інсулінозалежних дітей та 18 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів отримають допомогу від міста у розмірі від 5 до 20 тис. грн.Продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям, які опинилися у скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. Так, цього місяця ще 1474 жителів отримають фінансову підтримку. З початку року таку допомогу отримали вже 3000 криворіжців на суму 8,1 млн грн.
- Щодо енергопостачання, то ситуація залишається складною по всій країні. За повідомленням «Укренерго», з 00:00 до 24:00 в усіх регіонах України застосовані графіки погодинних відключень, а . Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження можна на офіційному сайті ДТЕК - це визначають енергетики. Про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Завтра, 25 травня, Кривий Ріг відзначатиме День міста. Традиційно з нагоди 249-ї річниці заснування Кривого Рогу ми вітаємо майбутніх першокласників, які народилися в День міста 6 років тому. Так, вручили 4 маленьким криворожанкам - ТеоніКлочковій, Нелі Колісниченко, Марії Моренко та Софії Платоновій сертифікати на придбання ранців. Бажаю дівчаткам та їх батькам міцного здоров’я, здійснення мрій, щасливого життя під мирним небом України!
 
- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі "STAND WITH UKRAINE" з художньої гімнастики, який пройшов у Львові, вихованки ДЮСШ №10 здобули 7 медалей, з них: 4 «золоті» та 3 «срібні». Вітаю наших землячок та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0