--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 22 травня

20:15, 22 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати втрат окупаційним військам. Загальні втрати ворога минулої доби склали, зокрема, близько 1300 окупантів, 6 танків, 22 ББМ, 41 артилерійська система, 59 одиниць автомобільно і 5 од. спеціальної техніки. НаПридніпровському напрямку ворог тричі атакував українськихзахисників на плацдармі на лівому березі річки Дніпро. Успіхуне мав.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Покровську, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено двоповерховий житловий будинок, магазин, адмінбудівля, агрофірма, господарська споруда, газогін.Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було, але вночі підрозділами ПвК "Схід" у районі було знищено 1 БпЛА "Shahed-131/136". 
 
- Шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Триває системна робота з підтримки ветеранів та їх сімей у рамках нової ветеранської політики – політики Героїв. Протягом 2014-2023 років з бюджету міста на їх соціальну підтримку спрямовано вже понад 1,3 млрд грн. Це - прямі виплати із міського бюджету. У 2024 році також передбачено 65 млн грн на пряму підтримку військовослужбовців, учасників бойових дій та сімей загиблих Захисників.
 
Також в Офісі "Я-Ветеран" на пл. Молодіжна 1, який ми створили одними з перших в Україні, ветеранам та їхнім родинам можна отримати 612 видів різних послуг. Вже обслуговано близько 11 000 відвідувачів Офісу. 218 об’єктів підприємницької діяльності міста надають за карткою «Я-Ветеран» знижки від 5% до 42%. Ветеранам та їх сім'ям вже видано понад 4 380 таких карток.
 
Інші напрямки допомоги - це створення Інституту помічників ветеранів, безкоштовний відпочинок для дітей у таборі у лісі, лінія психологічної підтримки, арт-терапія, заняття спортом, танцями, плавання, навчання ветеранів професіям в IT-індустрії, проводяться міські змагання VETERANS FAMILY GAMES та багато іншого. Це - велика, комплексна робота, якою місто займалося і буде займатися.
 
- Щодо енергопостачання, то ситуація залишається складною по всій країні. За повідомленням «Укренерго», сьогодні з 19:00 до 00:00 в усіх регіонах України зновузастосовані графіки погодинних відключень. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження можна на офіційному сайті ДТЕК - це визначають енергетики. Про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності. 
 
- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі з САМБО чудові результати показали наші спортсмени – перше місце виборола Ваганова Валерія, друге місце посіла Бакшеєва Єлизавета, треті місця – Білівцов Яким, Чуносов Тимур та Довбня Марта. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0