--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Створення унікальних проєктів для молоді та дітей, навіть в умовах війни, є дуже важливою ініціативою. У Кривому Розі презентували 16 новаторських стартапів в межах проєкту «START-UP і Я»

17:40, 21 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На минулому тижні відбувся завершальний етап міського освітнього проєкту «Школа START-UP: Рівень PRO», започаткований Департаментом освіти і науки Криворізької міської ради спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників. З 180 школярів, віком від 9 до 15 років, 50 дійшло до фіналу. До винахідництва учасників долучився в.о. міського голови Юрій Вілкул та нагородив переможців проєкту.

Проєкт «Школа START-UP: Рівень PRO» - це не просто навчальна програма, але і спосіб виховання майбутніх підприємців та інноваторів. Цей проєкт дає молоді можливість реалізувати свої ідеї та зробити світ кращим.

«Навіть у такий важкий час ми розуміємо як важливо об’єднатись заради дітей та надати можливості жити і розвиватись їм у рідному місті. Діти – наше майбутнє, саме вони будуть розбудовувати Кривий Ріг та Україну в майбутньому. Тому, важливо створити сприятливі умови, забезпечити доступ до якісної освіти та підтримку їхнього особистісного та професійного розвитку. У Кривому Розі у 20 гімназіях, ліцеях та закладах позашкільної освіти запроваджена STEAM-освіта. Також, створюємо умови для навчання молоді основам фінансової грамотності. Окрім того, у місті працюють 33 сучасні навчально-творчі простори, з них 17 - цифрові освітні центри. Дуже приємно, що юнаки та дівчата мають такі винахідницькі ідеї і прагнуть їх розвивати. А для нас, дорослих, завдання підтримувати інноваційні проєкти молоді», - наголосив Юрій Вілкул. 

З листопада 2023 до квітня 2024 року у рамках проєкту «Школа START-UP: Рівень PRO» у дистанційному форматі учасники пройшли перший етап навчання - цикл вражаючих занять і тренінгів, спрямованих на засвоєння базових понять про стартапи, технології розробки стартапів, економічні компетенції, ІТ, ораторське мистецтво, англійську мову, авторське право та патентування, командну роботу тощо. У травні стартував другий етап - турнір «START-UP і Я», де юні стартапівці представили фаховому журі свої проєкти через електронні постери та продемонстрували свою ерудицію у захоплюючій вікторині.

У фіналі проєкту пройшов очний захист 16 проєктів, серед яких 6 індивідуальних та 10 командних, через презентаційний виступ від 50 конкурсантів у 4 галузях: комерційні підприємницькі, освітньо-культурні, інформаційні технології та інженерія і соціально-реабілітаційні.

Людмила Данилович, консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників сказала: «Процес навчанняне тільки розширює знання, а й породжує інтерес та допитливість. Тому, важливо спонукати хлопців та дівчат до винахідництва та бути пов’язаним із суспільним життям міста. Молоді та амбітні учасники працювали над проєктами, серед яких розробка мобільного застосунку «Безпечний відпочинок дітей», кімната психологічного розвантаження, клас ментального здоров'я «EFFECT BUTTERFLY», мобільний додаток «Кулінарні шедеври України», розумний нашийник «My animals», Розумний город від Контінентал Фармерз Груп та інші».

Особливу увагу привернули наймолодші учасники з 4 класу гімназії №103, які, незважаючи на свій вік, активно долучилися до розвитку інновацій та підприємництва з проєктом «Livingston inventors school» - школи винахідників для дітей з 5 до 12 років.

Переможцями турніру стали (посіли перші місця): ліцей №123, гімназія №74, гімназія №37, гімназія №45, ліцей №95.  Гран-прі у команди  ліцею №129 ( проєкт «Розпалювач для багаття «FireST»).

Довідково: Місто відкрите до інноваційних ідей науковців, студентів, підприємців. Для цього з 2020 року у Кривому Розі діє школа стартапів. Це - спільний проєкт виконкому Криворізької міськради, КП «Інститут розвитку міста», Криворізького національного університету та Академії гірничих наук України. На базі платформи науково-інноваційних ідей «Криворізька інновація» тільки у 2023 році проведено два потоки Школи Стартапів, в яких взяли участь понад 200 чоловік та 6 стартап проєктів були відібрані для навчання в бізнес-інкубаторі по американській технології навчання. За час навчання  учасники отримали практичний досвід у створенні та розвитку стартапів, від ідеї до реалізації продукту або послуги.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0