--.-° --% 0мм

НАЗК знайшло у працівників ТЦК незаконно отримані 265 млн гривень

16:55, 21 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Анастасія Радіна повідомила, що НАЗК перевірило майже третину керівників ТЦК, передає Хронікерс.

НАЗК передало до правоохоронних органів матеріали щодо восьми працівників ТЦК. У них сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн гривень, необгрунтованих активів на 6 млн гривень, та недостовірних даних у декларації на 7 млн гривень. Триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовів керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларацій співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів.

Найбільша за обсягом активів справа на основі матеріалів НАЗК стосується сумнозвісного начальника Одеського ОТЦК Борисова: торік йому було повідомлено про підозру у незаконному збагаченні на суму більше 188 млн гривень.

Ще один фігурант — заступник начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав на особисту банківську картку близько 400 000 гривень від різних військовослужбовців і ймовірно витратив їх на власні потреби. Наразі із цим розбирається слідство.

Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбору, Полтави, Дніпра та Запоріжжя.

Слідство відповідно до підслідності здійснюють спеціалізовані прокуратури у сфері оборони, ДБР, Нацполіція. Справи щодо конфіскації ймовірно необґрунтованих активів веде САП. Встановлювати істину у кожній справі буде суд.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0